10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLansare de carte medicală la Târgul Gaudeamus

Lansare de carte medicală la Târgul Gaudeamus

O valoroasă lucrare de specialitate în gastroenterologie a fost lansată vineri la Teatrul Naţional din Craiova, în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus". Volumul „Hemoragiile digestive" este rezultatul muncii de ani buni a colectivului Clinicii de Gastroenterologie de la Spitalul de Urgenţă Craiova, sub coordonarea rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, conf.dr. Adrian Săftoiu, şi a prof.dr. Tudorel Ciurea. La evenimentul de lansare au participat, alături de cei doi coordonatori şi de ceilalţi autori ai cărţii – decanul Facultăţii de Medicină, prof.dr. Ion Rogoveanu, dr. Sevastiţa Iordache, dr. Sergiu Marian Cazacu şi dr. Dan Gheonea -, prof.dr. Ion Georgescu, şeful Clinicii de Chirurgie I de la Spitalul de Urgenţă Craiova, Emil Boroghină, reprezentantul Teatrului Naţional, precum şi numeroase cadre medicale.

Lucrarea, publicată la Editura Medicală Universitară Craiova, se adresează specialiştilor în domeniu. „Este utilă medicilor rezidenţi, internişti şi specialiştilor în gastroenterologie. Lucrarea este bogat ilustrată şi impresionează prin concepţia modernă de redactare, prin stilul academic şi logic, uşor de înţeles", a spus, printre altele, în caracterizarea sa, prof. Ion Georgescu.

Hemoragia digestivă superioară este una dintre cele mai frecvente urgenţe întâlnite în practica medicală. Incidenţa acestei afecţiuni în întreaga lume este de 50-100 de cazuri la 100.000 de adulţi, iar mortalitatea ajunge până la 10-20%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII