24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrigorescu şi Ungureanu, instalaţi prefect şi subprefect

Grigorescu şi Ungureanu, instalaţi prefect şi subprefect

Noul prefect de Vâlcea şi unul dintre cei doi subprefecţi au fost instalaţi vineri, în prezenţa a peste 500 de persoane, în Sala Mare a consiliului judeţean.

Conferenţiarul universitar doctor Remus Grigorescu şi Petre Ungureanu au fost instalaţi în funcţiile de prefect, respectiv subprefect de către Mihai Viorel Fifor, ministru secretar de stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Prin Hotărârea de Guvern nr. 134, conform aplicării mobilităţii, prefectul Radu Renga şi subprefectul Mircea Nadolu au fost numiţi inspectori guvernamentali. Noul prefect, cât şi subprefectul au depus jurământul la instalarea în funcţie, iar Remus Grigorescu a primit de la Prea Sfinţia Sa Gherasim Cristea, Episcopul Râmnicului, binecuvântarea şi o icoană. „Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în capacitatea mea de a face faţă acestei provocări. Mulţumesc fostului prefect Radu Renga şi echipei sale pentru activitatea pe care au desfăşurat-o. Această zi este un moment emoţionant şi, în opinia mea, numirea este un gest de încredere acordat generaţiei tinere. Vâlcea este un judeţ cu multe probleme amplificate şi de criza economică. Suntem în plină criză economică şi prognozele nu sunt deloc încurajatoare, însă eu sper că prin colaborare vom depăşi această situaţie. Vreau ca împreună cu sindicatele şi patronatele să asigurăm pacea socială, rezolvând divergenţele la masa tratativelor şi nu în stradă“, a declarat Remus Grigorescu.

Proiecte noi

Prefectul a susţinut că, împreună cu echipa, va continua proiectele începute, dar vor lansa şi altele. Acesta mai doreşte să valorifice potenţialul academic universitar şi de cercetare al judeţului, ţinând seama că viitorul se bazează pe cunoaştere. „Doresc să am o relaţie bună cu toţi primarii. Atât ei, cât şi eu suntem în slujba tuturor vâlcenilor. Asigur pe toată lumea că uşa mea va fi întotdeauna deschisă şi fiecare problemă a lor va fi şi a mea până vom găsi rezolvarea. Vă asigur că în mandatul meu voi fi garantul unei administraţii puse în slujba cetăţeanului, că voi apăra legea şi dreptatea socială“, a spus noul prefect.
Subprefectul Petre Ungureanu a ţinut să precizeze că joi seară şi-a dat demisia din partid, după 20 de ani de politică, pentru a face administraţie. El speră să aibă o colaborare bună cu prefectul. Grigorescu şi Ungureanu vor face echipă cu subprefectul Anuţa Handolescu, care, deocamdată, nu a fost înlocuită. Instalarea celor doi în funcţie a fost sărbătorită la final cu o cupă de şampanie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS