5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsfalt pe drumul spre Voineasa

Asfalt pe drumul spre Voineasa

Unul dintre cele mai frumoase drumuri transmontane din România, DN 7A, Petroşani-Voineasa, urmează să intre în reparaţii capitale. Conform informaţiilor furnizate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, cei 22 de kilometri neasfaltaţi de pe acest drum urmează si fie reabilitaţi şi acoperiţi cu covor de asfalt în perioada imediat următoare. Valoarea totală estimată a acestei investiţii este de 15,48 milioane de euro şi presupune consolidarea şi modernizarea drumului, pe porţiunea cuprinsă între kilometric 86+601 şi 108+894, între Groapa Seacă şi staţiunea Vidra. Potrivit prevederilor din contract, lucrările de reabilitare a acestui drum urmează să fie demarcate în aceste zile, iar termenul previzionat pentru finalizarea acestora este de doi ani.
DN 7 A Petroşani – Voineasa face legătura între Valea Jiului şi Valea Oltului, prin traversarea versantului estic al masivului Parâng, prin staţiunea turistică Voineasa şi, de aici, mai departe, prin Brezoi. Tot această arteră rutieră face şi legătura cu judeţele Sibiu, prin Obârşia Lotrului-Şugag, respectiv Gorj, prin Obârşia Lotrului-Rânca-Novaci, toate traseele fiind de un pitoresc neasemuit.
În prezent, din cauza porţiunii de drum dintre Groapa Seacă şi Obârşia Lotrului care este impracticabilă în sezonul de iarnă, drumul naţional 7 A este închis pe această porţiune din noiembrie până în mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS