17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMircea Dinescu, vânătorul-şef al Doljului

Mircea Dinescu, vânătorul-şef al Doljului

Poetul a fost ales în unanimitate preşedinte al AJVPS Dolj. El a mărturisit că îşi petrece cea mai mare parte a timpului la conacul de pe malul Dunării de la Cetate.

Poetul Mircea Dinescu a fost ales ieri, cu unanimitate de voturi, preşedinte al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Dolj, în cadrul unei şedinţe extraordinare a membrilor acestei filiale. Şedinţa a fost prezidată de Nicolae Şelaru, preşedintele executiv al AGVPS, venit să aplaneze animozităţile apărute în organizaţie. La sfârşitul întrevederii, preşedintele Ion Botofei şi-a anunţat retragerea din funcţie fără să-şi motiveze gestul şi l-a propus ca succesor pe Dinescu. „Mircea Dinescu nu este doar ceea ce-l ştie toată lumea, ci şi un mare vânător şi pescar“, a spus Botofei. „Trebuie să mărturisesc că a existat o conspiraţie în ceea ce priveşte propunerea mea. A fost o surpriză pentru mine. Sunt fan al Olteniei, există locuri paradisiace aici. Eu stau la mine la Cetate, mă duc la Bucureşti doar la emisiunile TV, dar, în fiecare seară, după emisiune, mă întorc la Cetate. Trebuie să redăm demnitatea vânătorii, pentru că acum mulţi şmecheri se dau vânători. Înainte ei aveau ştaif, erau oameni de nădejde, cum nu sunt alţii“, a afirmat Dinescu. Poetul este şi membru în consiliul de conducere al AGVPS. La propunerea sa, Ion Botofei va rămâne preşedinte de onoare al AJVPS Dolj.
Teodor Nuţă, al cărui post era şi el ameninţat de contestatarii din filială, a rămas astfel directorul acesteia. La şedinţa de ieri, organizată la Hotelul Jiul din Craiova, au participat 149 din cei 193 de delegaţi aleşi din judeţ, care au votat rezultatele financiare ale anului 2008 şi proiectul de buget pe 2009.  Preşedintele executiv, Nicolae Şelaru, a răspuns întrebărilor şi problemelor ridicate de membri şi a dat de înţeles că nu va tolera alte posibile puciuri date de grupuri de interese care vor să pună mâna pe fondurile de vânătoare ale judeţului. „Cred că există destui oameni interesaţi să producă discordie, gândindu-se ca la anul să pună mâna pe fondurile de vânătoare. Sunt şi aici, ca şi în alte părţi, astfel de interese oculte“, a spus Şelaru. Afirmaţiile preşedintelui sunt legate de faptul că în 2010, când se prevede privatizarea fondurilor de vânătoare, drept de preempţiune vor avea actualii concesionari. AJVPS Dolj are în concesiune 53 de fonduri de vânătoare, cu o suprafaţă de 482.000 de hectare, din care 34.000 – de fond forestier. La finalul şedinţei, Mircea Dinescu a mulţumit membrilor pentru alegere şi a promis că dă de băut la conacul din Cetate: „Dau de băut tuturor la Cetate. Câţi suntem? 1.800???!!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII