21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri interne în toate organizaţiile PSD din ţară

Alegeri interne în toate organizaţiile PSD din ţară

Liderul social-democrat Mircea Geoană, a declarat ieri, la Iaşi, că în toate organizaţiile PSD din ţară vor avea loc alegeri începând cu 15 februarie şi ulterior va fi convocat şi un congres al partidului, în care va fi modificat statutul şi va fi desemnat candidatul la alegerile prezidenţiale.

"Avem şansa acum să reaşezăm partidul. Vom alege noi structuri până la ultimul cătun. E un proces de reaşezare într-o logică guvernamentală mult mai complexă. Dacă nu suntem atenţi, ne putem trezi că mesajul nostru nu este adaptat noilor vremuri. Există un risc pentru profilul nostru şi pentru viziunea noastră social-democrată.(…) În premieră, PSD a luat mai multe voturi în oraş decât în mediul rural”, a afirmat, în conferinţă de presă, preşedintele PSD Mircea Geoană, citat de NewsIn.

El a mai spus că filialele PSD din Moldova, cu care s-a întâlnit vineri la Iaşi, au cerut ca partidul să-şi desemneze cât mai repede un candidat pentru prezidenţiale.

“Candidatul PSD pentru prezidenţiale va fi decis numai după o competiţie internă şi democratică. Putem face un singur congres al PSD, după alegerile interne care vor începe din 15 februarie, în care să modificăm statutul, dar să şi desemnăm candidatul la prezidenţiale”, a explicat Geoană.

Preşedintele PSD Mircea Geoană, alături de alţi lideri centrali ai partidului, se află într-o vizită de două zile la Iaşi, ocazie cu care s-a întâlnit cu şefii organizaţiilor PSD din Moldova, iar sâmbătă va participa la manifestările dedicate împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor.

Luni, preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că în jur de 7 februarie va avea loc o nouă şedinţă a Comitetului Executiv în care se va decide cine va ocupa funcţia de secretar general interimar, urmând a fi luate în discuţie şi alte funcţii din interiorul partidului.

"Am stabilit ca să avem la început de februarie o propunere de reconstrucţie instituţională a sediului nostru naţional, vom avea un nou Comitet Executiv Naţional şi atunci vom lua deciziile cu privire la pachetul de nominalizări, interimatul de secretar general, secretarii executivi, şefii de departamente. Deci avem un şantier de reconstrucţie instituţională în partid care este foarte vast şi foarte ambiţios", a declarat liderul PSD la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului. 

Întrebat dacă vicepreşedintele Liviu Dragnea ar putea fi viitorul secretar general al PSD, Geoană a spus că nu are încă un punct de vedere în acest sens. "Nu mi-am făcut încă un punct de vedere în acest moment, le-am cerut şi colegilor mei, lideri de organizaţii să ne ajute în formularea celei mai bune formule. Undeva în jur de 7 februarie vom convoca un nou Comitet şi acolo vom veni cu un pachet de măsuri instituţionale şi de pregătire de alegeri interne în partid, europarlamentare şi prezidenţiale", a spus preşedintele PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII