10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurişti blocaţi în Straja

Turişti blocaţi în Straja

Turiştii care au urcat la sfârşitul săptămânii trecute în staţiunea montană Straja au rămas din nou blocaţi din cauza zăpezii. Ninsoarea a căzut mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar cei care au mers cu maşinile au rămas blocaţi în nămeţi. Utilajele de deszăpezire nu au putut să cureţe drumul, iar ieri-dimineaţă nu se mai putea coborî din staţiune. Zeci de oameni au aşteptat echipajele de la Drumurile Judeţene pentru a debloca traseul şi au săpat în jurul autoturismelor ca să le scoată din nămeţi. „Acum zăpada este de 50 de centimetri, faţă de vineri, când erau doar zece centimetri. Oamenii au mers până sus cu maşinile şi acum nu se mai poate ieşi din staţiune, drumul e blocat“, a spus Emil Părău, unul dintre proprietarii de pensiuni din staţiunea Straja.
Parcările de aici au fost arhipline în ultimele două săptămâni, iar turiştii, la fel ca şi săptămâna precedentă, s-au trezit înzăpeziţi peste noapte. Până vineri, în Straja a fost soare şi viscolul a îndepărtat zăpada chiar şi de pe pârtii. De sâmbătă seară însă, ploaia s-a transformat în zăpadă şi nimeni nu şi-a mai putut scoate maşina din parcare. Singura cale de ieşire din staţiunea Straja a fost ieri-dimineaţă telescaunul, iar proprietarii de autoturisme care au urcat în munte au aşteptat ore bune deblocarea traficului.
Turiştii care au urcat cu telescaunul în jurul prânzului la Straja au fost nevoiţi să aştepte atârnaţi pe instalaţia de transport pe cablu, din cauza vântului puternic. Zeci de oameni au stat pe scaune până ce echipele de la Salvamont şi jandarmii i-au coborât cu frânghiile. Instalaţia nu a mai fost funcţională, după ce vântul puternic a doborât un pom peste firele de transport. „Vântul a suflat cu putere şi a dărâmat un copac, iar turiştii i-am coborât unul câte unul pe frânghii, în siguranţă“, au spus cei din echipele de intervenţie.
Toţi turiştii care au mai vrut să urce sau să coboare din staţiune au fost nevoiţi să folosească doar traseul auto, deblocat între timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU