22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToamna se numără copacii

Toamna se numără copacii

Circa 500 de arbori au fost plantaţi în această toamnă în Craiova, cei mai mulţi pe bulevardul Nicolae Titulescu, pe străzile Obedeanu, Calea Bucureşti şi în zona Casei Ştiinţei şi Tehnicii, au arătat reprezentanţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL).

Pe lângă programul de plantări al primăriei, în Bănie vor fi sădiţi peste 1.400 de pomi în cadrul campaniei „Înfrunzeşte Craiova“, a Fundaţiei „Gazeta de Sud“. Potrivit şefului Secţiei zone verzi, Marian Jilcu, au mai fost amenajaţi în această toamnă 3.300 de metri pătraţi de gazon rulou, în zona Gării, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, în sensurile giratorii etc.

„În această toamnă intenţionăm să amenajăm peste 5.000 de metri pătraţi cu astfel de gazon“, a spus Marian Jilcu. El susţine că au mai fost sădite peste 20.000 de fire de gard viu, în special în cartiere, şi că ţinta RAADPFL este de 60.000 până la sosirea îngheţului.

RAADPFL mai punctează la capitolul plantări 500 de arbuşti ornamentali, 100.000 de fire de flori bienale, 6.000 de bulbi de lalele. „Mai avem în program plantarea a circa 30.000 de flori bienale şi 1.500 de arbuşti ornamentali“, a precizat şeful Secţiei zone verzi. Activitatea poate fi desfăşurată până la primul îngheţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII