15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDupă Loiş, urmează Lupu

După Loiş, urmează Lupu

Unul dintre foştii lideri sindicali ai minerilor din Valea Jiului, Vasile Lupu, condamnat la cinci ani de închisoare pentru mineriada de la Costeşti, din ianuarie 1999, ar putea fi eliberat condiţionat din Penitenciarul Bârcea Mare. Lupu a primit, ieri, aviz favorabil din partea comisiei constituite în unitatea de detenţie. Comisia a apreciat faptul că Vasile Lupu a muncit în perioada de detenţie şi a participat la acţiunile socio-educative. Decizia finală privind eliberarea condiţionată a fostului lider sindical va fi luată, astăzi, de instanţa Judecătoriei Deva. În cazul unui aviz favorabil, Lupu va ieşi din închisoare săptămâna viitoare.
Vasile Lupu a fost condamnat la cinci ani de închisoare împreună cu Dorin Loiş, Constantin Creţan, Romeo Beja şi Ionel Ciontu pentru mineriada de la Costeşti, din ianuarie 1999. Până acum, Lupu a efectuat două treimi din pedeapsă. Dorin Loiş şi Constantin Creţan au fost eliberaţi condiţionat din penitenciarele Bârcea Mare, respectiv Târgu Jiu, în lunile octombrie şi noiembrie, în timp ce Ionel Ciontu a murit în Spitalul penitenciar Jilava, în ianuarie 2007.
Un alt lider condamnat în dosarul mineriadei de la Costeşti este Romeo Beja, care a fugit din ţară înainte de a fi închis şi care este dat în urmărire internaţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS