15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrigul bate factura la căldură

Frigul bate factura la căldură

Mii de craioveni care locuiesc în apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare tremură din cauza temperaturilor scăzute. Plata facturilor îi sperie mai mult decât frigul.

Craiovenii preferă să îndure frigul decât să achite facturi de milioane de lei la întreţinere. Cei care nu au centrale în apartament sau nu apelează la alte surse de încălzire suportă cu greu nopţile friguroase din ultimul timp.

Deşi trei nopţi consecutiv temperatura a scăzut sub zece grade Celsius şi astfel au fost întrunite condiţiile în care, potrivit normativelor, sistemul centralizat de încălzire poate fi pornit, la Regia Autonomă de Termoficare Craiova nu s-a înregistrat nici o solicitare pentru furnizarea căldurii. Probabil că temperaturile ridicate din timpul zilei i-au determinat pe oameni să nu asalteze Termoficarea cu cereri în acest sens.

„Nu avem cereri din partea nici unei asociaţii de proprietari, dar în acest moment toate instalaţiile pot fi pornite pentru a furniza căldură. Dacă vremea va continua să se răcească, vom da căldură în oraş fără solicitarea asociaţiilor“, a spus directorul Termoficării, Tatian Tudorache.

 

„Să mai aşteptăm cu căldura“

 

Locatarii apartamentelor racordate la sistemul centralizat al Craiovei sunt împărţiţi în două tabere. Unii mai speră ca vremea să ţină cu ei şi să beneficieze de căldură naturală, alţii îndură cu greu frigul de peste noapte.

„Este frig în apartamente. Până acum nu am avut solicitări la asociaţie să fie pornită încălzirea, ca atare nu am cerut Termoficării să ne furnizeze căldură“, a spus Florina Toader, administrator la Asociaţia „A.I. Cuza“.

Oamenii nu se grăbesc şi speră că vremea se va încălzi. Aproape în toate cartierele Craiovei, reprezentanţii asociaţiilor au aceeaşi reacţie: „Să mai aşteptăm cu căldura“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII