12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRetrocedarea, atac la cartierele Craiovei

Retrocedarea, atac la cartierele Craiovei

Legile retrocedării seamănă haos în cartierele Craiovei. Construcţiile noi, care apar printre blocuri precum ciupercile după ploaie, afectează confortul locatarilor.

 

Sute de craioveni din cartierul Calea Bucureşti, dar şi unele instituţii, precum Grădiniţa Pinocchio, au de suferit pentru că pe strada Ştefan Velovan a început ridicarea unei construcţii. Lucrările au demarat prin devierea conductei de apă ce trecea pe terenul care a intrat de acum în proprietate privată. Aşa că beneficiarul, un cetăţean italian, Vicenzo Ioele, a scos conductele de pe terenul său şi le-a deviat pe domeniul public, în timp ce craiovenii din zonă au rămas pe uscat. Crezând că este vorba de o avarie la reţeaua de apă, locatarii Asociaţiilor nr. 1 şi nr. 2 din Calea Bucureşti s-au adresat preşedinţilor şi administratorilor. „Nu ne-a anunţat nimeni. Au venit locatarii peste noi şi, până să ne dumirim şi să cerem cuiva socoteală, am stat fără apă. Am aflat ulterior că din cauza lucrării dintre blocuri avem apa oprită. Un italian a cumpărat şi vrea să construiască un bloc. Aşa este la noi, fiecare obţine o autorizaţie şi face ce vrea. Cei de la Apă aveau obligaţia să ne anunţe“, a spus Nicolae Marinescu, preşedintele Asociaţiei nr. 1 Calea Bucureşti.

Compania de Apă „Oltenia“ susţine că beneficiarul lucrării, Monte Real SRL, a solicitat încă din septembrie 2007 asistenţă tehnică pentru devierea unei conducte de apă rece. „Beneficiarul a prezentat autorizaţiile necesare şi a solicitat oprirea apei pentru câteva ore pe 6 şi 9 octombrie. Lucrările nu au fost făcute cu angajaţii companiei noastre. În acest sens, am anunţat asociaţiile cu câteva zile înainte că va fi oprită furnizarea apei reci în zonă. Dacă nu i-au anunţat pe locatari nu este vina noastră“, a declarat Mihaela Chiriţescu, şef birou relaţii cu publicul.

 

Contradicţii

 

Locatarii blocurilor de pe strada Ştefan Velovan susţin că apa nu s-a oprit doar pentru câteva ore şi numai pe parcursul a două zile, ci pentru aproape o săptămână.

„Ne-au oprit apa aproape o săptămână. Jumătate de cartier are de suferit. Şi nici măcar nu ne-au anunţat“, a spus Veronica Grigore, locatară.

În schimb, administratoarea de la Asociaţia nr. 2 Calea Bucureşti dă vina pe locatari, susţinând că aceştia au fost anunţaţi, dar nu i-a interesat, iar înştiinţările afişate au fost rupte. „Cei de la Regie ne-au spus că apa va fi oprită pentru două zile, iar noi am anunţat, la rândul nostru, la fiecare bloc. Dacă au rupt afişele sau nu le-au citit, ce să le facem?“, a precizat Marieta Buşe, administratoare la Asociaţia nr. 2 Calea Bucureşti. Aceasta a adăugat că s-a interesat la Compania de Apă şi cei de acolo i-au confirmat că nu vor mai fi lucrări de acest fel în zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU