13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateI-aţi pus la treabă!

I-aţi pus la treabă!

Craiovenii din Valea Roşie au reuşit să deschidă şantier pe strada I.D. Sîrbu, una dintre cele mai degradate artere de circulaţie din Bănie, după ce au insistat pe lângă autorităţi la „Fii vocea cartierului tău!“.

 

Strada I.D. Sîrbu din Valea Roşie a intrat în reparaţie, după ce locuitorii din zonă i-au smuls primarului Antonie Solomon promisiunea că o parte din fondurile pentru reabilitarea infrastructurii se vor îndrepta către cartier încă din această toamnă. Participanţii la „Fii vocea cartierului tău!“ din 30 septembrie au acuzat în cor Primăria Craiova că a cam lăsat Valea Roşie la coada listei cu bunătăţi bugetare de câţiva ani încoace, timp în care multe străzi, cum este şi I.D. Sîrbu, se degradează până la inutilitate. „Iarna nu se mai poate circula pe aici. Ni se promite de ani buni că se va repara strada, dar nimic! Şi trotuarele sunt duse!“, a spus Marin Ghiţă, unul dintre craiovenii veniţi la „Fii vocea cartierului tău!“. „Strada, pe care nici nu o putem numi aşa, devine impracticabilă şi dacă nu plouă sau ninge: este prea strâmtă pentru câte maşini sunt parcate aici. Şi pe carosabil, şi pe trotuare, fiindcă între blocuri e câmp“, a spus şi Mihaela Bontea, locatară pe strada respectivă. Autorităţile au decis să nu mai aştepte până anul viitor pentru intervenţie. „Strada I.D. Sîrbu intră în reparaţie în acest an. Va fi lărgită, carosabilul va fi reamenajat, ca, de altfel, şi trotuarele. Celelalte artere de circulaţie din Valea Roşie vor fi prinse în programul de reparaţii şi întreţinere din 2009“, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu.

 

Alte urgenţe

 

Dacă pe I.D. Sîrbu s-a acţionat în viteză, nu la fel stau lucrurile în cazul străzii Runcu, din Valea Roşie. E adevărat că nu se pot compara cele două artere, cea din urmă deservind doar câteva case, însă locatarii sunt disperaţi din pricina condiţiilor în care trăiesc. „Este bine că ne-aţi făcut canalizarea, dar acum se astupă gurile de scurgere cu pământ, fiindcă strada nu e nici măcar pietruită, iar apa şi mizeria care vin de la blocuri ne ajung tot în case. Nu se va schimba nimic până când nu se repară strada“, a spus Stana Bâncă. Pe strada Runcu, canalizarea a fost realizată după întâlnirea „Fii vocea cartierului tău!“ din ianuarie 2007, când locuitorii au sesizat primăria. Numai că investiţia s-a oprit aici, funcţionarii uitând că drumul este inundat periodic din pricină că se află mult sub nivelul terenului pe care sunt înălţate blocurile. Primarul Antonie Solomon a precizat la „Fii vocea cartierului tău!“ că se vor lua măsuri cel mai târziu la primăvară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII