20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJigodia se ia şi la om!

Jigodia se ia şi la om!

De obicei, jigodia este o boală pe care o contractează câinii. Cel care a luat-o are puţine şanse să scape. Una dintre metodele nemedicale la care recurg unii stăpâni ai câinilor bolnavi de jigodie este atingerea unui fier înroşit de botul animalului. Dacă nici asta nu-i opreşte tremurăturile generate de boală, câinele îşi dă ultima suflare. Cam aşa se întâmplă acum în politica doljeană, aflată în campanie electorală mascată; personajele se află în stadiul de dinainte de aplicare a fierului înroşit!

Apropierea alegerilor parlamentare i-a băgat în fibrilaţie pe trepăduşii locali aflaţi la putere, care de teamă că nu mai pupă în legislatura viitoare încă un post călduţ şi plătit din banii publici, başca învârtelile aferente, nu mai au nici un fel de frică, nici un fel de ruşine. Acei haplea cu cravate ce-şi mănâncă prânzul la caserolă, şterg mătreaţa de pe gulerul şefului cu mâneca de la costum şi umblă cocoşaţi de povara greutăţii funcţiei au întrecut măsura!

În două dintre cazurile de reconstituire a proprietăţilor funciare, prezentate cititorilor de ziarul Gazeta de Sud, aceştia au făcut presiuni şi au recurs la intimidări care i-au lăsat pe protagonişti fără grai. Este vorba de descendentul ultimului prefect liberal al Doljului, Denise Cojocaru, al cărei soţ a fost invitat la sediul judeţean al unui partid aflat la guvernare pentru a i se reproşa faptul că s-a adresat presei în loc să stea cuminte. El a dat curs invitaţiei politrucilor în speranţa că măcar unul dintre ei va înţelege că, odată completat un proces-verbal de punere în posesie de către Comisia locală Craiova, Comisia judeţeană de aplicare a legilor fondului funciar Dolj nu are competenţa să-i refuze omului eliberarea titlului de proprietate. Refuzul autorităţilor judeţene din prefectură de a-i elibera titlul a avut o explicaţie tembelă, şi anume aceea că partidul ştie că descendentul fostului prefect liberal Alexandru B. Iliescu vrea să-şi vândă proprietatea unui prosper om de afaceri din Craiova, care nu este în partid cu ei!

Omul cu nasul ars

 

Al doilea caz de intimidare mafiotă i s-a întâmplat directorului unei staţiuni de cercetări agricole de lângă Craiova. Unul dintre cei plătiţi să şteargă mătreaţa de pe gulerul şefului l-a chemat pe director, un distins profesor universitar, la „Garaje“ şi nu în instituţia publică în care lucrează, pe motiv că vrea să-i comunice ceva. Cel cu mătreaţa, sub pretextul că moare de grija profesorului, i-a şoptit că are mulţi duşmani de când s-a opus şi se opune cu înverşunare distrugerii staţiunii de cercetare şi că ştie din surse sus-puse că nu-i va fi prea bine. I-a sugerat profesorului înmărmurit de ce auzea că ar fi mai bine să se retragă la catedră şi să lase staţiunea, că au alte planuri cu ea. Fără să mai fie în stare să articuleze ceva, profesorul, care a aflat pe pielea lui cum este să trăieşti în Sicilia, şi-a adus aminte abia a doua zi că postul pe care-l ocupă, cel de director, nu i l-a dat partidul, ci l-a câştigat prin concurs, fapt pentru care s-a hotărât să rămână director. Pentru că omului cu mătreaţa nu i-a reuşit acţiunea de intimidare mafiotă, ne aşteptăm să-l vedem prin oraş cu semnele de la fierul încins pe care i-l va aplica şeful lui pe nas, ca la câinii bolnavi de jigodie!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII