22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHarcea-parcea în portalul primăriei

Harcea-parcea în portalul primăriei

Pe site-ul Primăriei Craiova sunt postate periodic informaţii nereale. Funcţionarii publici răspunzători iau vina asupra lor, recunoscând că e loc de mai bine în comunicarea între departamentele municipalităţii.

Cine îi poate ajuta pe cei interesaţi să afle ce scrie în „Curierul Primăriei Municipiului Craiova“? Desigur, portalul administraţiei publice locale, dacă ar fi să credem în rubricile afişate de www.primariacraiova.ro. Accesat până pe 6 octombrie 2008, site-ul plătit anual de craioveni cu 42.000 de lei ne oferea de fiecare dată „ultimul număr“ al „Curierului Primăriei Municipiului Craiova“, respectiv 314. Deschizând arhiva, descopeream că numărul 314 a fost editat în decembrie 2006. Ne-am întrebat dacă nu cumva chiar aceasta este ultima apariţie a broşurii. „Ultimul număr al „Curierului Primăriei Municipiului Craiova“ este 7, din august 2008“, ne-a lămurit pe 6 octombrie Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a primăriei. La două zile, la rubrica vizată era postat adevăratul ultim număr, 7 din august 2008. Elvira Stancu, şefa Direcţiei relaţii publice, spune că vina pentru neactualizarea site-ului aparţine departamentelor primăriei, şi nu firmei care gestionează portalul. „S-a întâmplat din cauza slabei comunicări între departamente, între noi şi deţinătorii informaţiilor de interes public. Sigur că este loc de mai bine, iar noi am reuşit întotdeauna să actualizăm datele importante. Firma care întreţine portalul nu are nici o legătură“, a spus Elvira Stancu. Altă cauză ar fi, în opinia directoarei de la relaţii, faptul că site-ul a fost preluat în 2008 de altă firmă, fiindcă vechiul contract a expirat, iar timp de câteva luni sistemul a fost administrat de oamenii primăriei, care nu s-au priceput.

 

Antecedente

 

În iunie 2008, singura sursă de la care craiovenii puteau afla ce atribuţiuni au viceprimarii oraşului era portalul primăriei. Dintr-o eroare pe care reprezentanţii municipalităţii şi-au asumat-o, a fost publicat pe site-ul oficial că Mărinică Dincă şi Teodor Sas aveau sarcini la indigo, supervizând activităţile aceloraşi servicii şi regii. La sesizarea presei, lucrurile au fost puse la punct în aceeaşi zi. Până în urmă cu doi ani, mai multe numere de telefon erau postate la derută, fiindcă nu corespundeau destinatarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS