27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii de ieri, personalităţile de azi

Elevii de ieri, personalităţile de azi

Municipiul Caracal a fost ieri în sărbătoare. Colegiul Naţional „Ioniţă Asan“ a aniversat 120 de ani de existenţă, eveniment la care au participat numeroase personalităţi, foşti absolvenţi, printre care şi omul de afaceri George Constantin Păunescu.

Celebrarea celor 120 de ani de la înfiinţarea colegiului a fost emoţionantă atât pentru actualii elevi, cât şi pentru invitaţii de seamă, care s-au întors pentru câteva ore în trecut, amintindu-şi momente din viaţa de licean. Aula instituţiei a fost neîncăpătoare pentru actualii elevi, care s-au aşezat nerăbdători să-i cunoască pe cei care au absolvit şi care au dus mai departe renumele colegiului. „Este un moment care va rămâne în istoria învăţământului din Caracal. Nu multe localităţi din ţară se pot mândri cu o astfel de istorie încărcată de amintirea unor mari dascăli cu vocaţie pedagogică şi care au contribuit la formarea unor personalităţi ale culturii şi ştiinţei româneşti“, a declarat primarul din Caracal, Gheorghe Anghel.

 

G.C. Păunescu sponsorizează Colegiul „Ioniţă Asan“

 

Printre absolvenţii colegiului din Caracal prezenţi ieri la sărbătoare au fost şi Carol Emil Kovacs, ministru secretar de stat pentru relaţia cu parlamentul, precum şi omul de afaceri George Constantin Păunescu, preşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România. Acesta a anunţat că va propune fundaţiei pe care o conduce şi care îi poartă numele înfiinţarea unui institut de cercetare în electrotehnică, drept recunoştinţă pentru îndrumarea şi anii frumoşi petrecuţi ca licean în Caracal. Vizibil emoţionat, George Constantin Păunescu a declarat că se întoarce cu drag în locul unde şi-a petrecut anii de liceu. „E greu să vii aici, între aceşti pereţi care apasă puternic, cu o încărcătură deosebită. Voi propune fundaţiei pe care o conduc înfiinţarea unui institut de cercetare în electrotehnică, iar toată dotarea ştiinţifică o voi pune eu la dispoziţie“, a spus omul de afaceri.

Acesta împreună cu mai multe personalităţi care au absolvit de-a lungul timpului Liceul „Ioniţă Asan“ au primit diplome de excelenţă şi au fost declaraţi cetăţeni de onoare ai municipiului Caracal. După ceremonia de premiere, conducerea şcolii a prezentat o monografie a colegiului, a cărei publicare a fost sponsorizată de George Constantin Păunescu şi de Tudor Rădulescu, de asemenea, fost elev al liceului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII