13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Prins la furat de lemne

Olt: Prins la furat de lemne

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a înaintat ieri către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina dosarul cu actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos, privind pe I. Tudor, de 52 de ani, din oraşul Potcoava, judeţul Olt.
În fapt, acesta a fost depistat în data de 01 octombrie a.c., în jurul orelor 18.00, de către un echipaj de jandarmi, în timp ce transporta cu ajutorul unui atelaj hipo, cantitatea de aproximativ 2 metri cubi de material lemnos.
În urma verificărilor efectuate împreună cu un reprezentant al Ocolului Silvic Slatina, s-a stabilit că materialul lemnos provenea din tăierea ilegală, cu ajutorul unui ferăstrău mecanic,  a unui număr de 13  arbori din specia stejar, din pădurea situată pe raza localităţii Sineşti, judeţul Olt.
Materialul lemnos a fost ridicat de jandarmi şi predat Ocolului Silvic Slatina, care, în urma evaluării efectuate, a comunicat unităţii noastre că prejudiciul cauzat se ridică la valoarea de 535,53 lei.
Ferăstrăul mecanic, folosit de I. Tudor, a fost introdus în camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS