15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiberalii din CJ Gorj, specialişti în CA-uri

Liberalii din CJ Gorj, specialişti în CA-uri

Consilierii judeţeni ai Partidului Naţional Liberal, filiala Gorj, s-au abonat la organismele de conducere ale celor mai importante unităţi din mineritul şi energia Olteniei, primul pe listă fiind liberalul-şef Dan Ilie Morega.

Liberalii gorjeni au reuşit să le demonstreze celorlalţi aleşi locali că administraţia publică nu este o treabă prea complicată, astfel încât au reuşit să le dea o mână de ajutor şi celor care activează în economia judeţului. Majoritatea consilierilor liberali din cadrul Consiliului Judeţean Gorj s-au „învârtit“ şi au reuşit să se instaleze, cu ajutor de la Bucureşti, în conducerile celor mai importante unităţi economice ale Gorjului. Cu excepţia vicepreşedintelui CJ Gorj, Radu Angheloiu, care a trebuit să se mulţumească din partea liberalului-şef Morega cu un post de secund al pesedistului Ion Călinoiu, ceilalţi aleşi locali de pe lista PNL au devenit fie membri în Consilii de Administraţie, fie membri în Adunările Generale ale Acţionarilor la complexurile energetice de la Rovinari şi Turceni.

Morega a „colectat“ cel mai mult

Cel mai bine situat în topul colecţionarilor de funcţii în CA-uri sau în Adunări Generale ale Acţionarilor este preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega. Reflexul căpătat înainte de 1989, în calitate de şef al Cooperaţiei, specializat în colectări de tot soiul, s-a păstrat şi după Revoluţie. O dovadă a acestui fapt o reprezintă şi „colecta“ impresionantă de poziţii deţinute la principalele unităţi din mineritul şi energia din Oltenia. Dan Ilie Morega este membru în Consiliul de Administraţie al CEZ VÂNZARE SA şi în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic de la Turceni. Tot Dan Ilie Morega mai face parte din Adunarea Generală a Acţionarilor a Complexului Energetic din Rovinari şi este, de asemenea, membru în Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Încă trei consilieri liberali în CA-uri

Şi pentru că nu avea cum să managerieze de unul singur atâtea unităţi economice care asigură 40% din energia României, liberalul-şef Dan llie Morega a fost „atent“ şi cu ceilalţi liberali din cadrul Consiliului Judeţean Gorj. Primul dintre aceştia este Ion Crăciunescu, director program al SC HIDROELECTRICA Târgu Jiu. Crăciunescu este membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor UEF Motru. Al doilea consilier judeţean liberal de pe listă e Valerică Barbulea. Pensionar, dar şi şef al Biroului Rentă Viageră Gorj, Barbulea este şi membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic de la Turceni. Ultimul e omul de afaceri Gheorghe Orzan, consilier judeţean şi, bineînţeles, membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic de la Rovinari. Orzan consideră că legea îi dă dreptul să fie în structura de conducere a unei societăţi economice a statului: „Nu pentru indemnizaţie stau eu acolo. Sunt pe problemă, pe parte tehnică şi, înainte de a deveni membru, am trimis legea la o casă de avocatură şi au spus că nu este nici o incompatibilitate între postul de consilier judeţean şi cel de membru în CA la Rovinari. Acelaşi răspuns l-am primit şi de la secretarul consiliului judeţean. Dacă aş fi incompatibil, aş pleca de acolo imediat“, a declarat Gheorghe Orzan, singurul care a putut  fi contactat telefonic pentru un punct de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII