10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreţurile medicamentelor nu se modifică de la 1 octombrie

Preţurile medicamentelor nu se modifică de la 1 octombrie

Preţurile medicamentelor nu vor fi recalculate la 1 octombrie, aşa cum prevedea ultima înţelegere cu reprezentanţii distribuitorilor, susţin surse din Ministerul Sănătăţii. Potrivit acestora, o eventuală recalculare a preţului la medicamente ar urma să se facă începând cu 1 noiembrie, iar anunţul va fi făcut de ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, zilele următoare.

Importatorii şi distribuitorii de medicamente l-au acuzat săptămâna trecută pe ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, că nu respectă promisiunile privind recalcularea preţului medicamentelor, în vreme ce demnitarul se declară "neplăcut impresionat de o nouă presiune publică a industriei farmaceutice". Potrivit Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR), ministrul sănătăţii a declarat că pe 15 septembrie se va constitui o comisie mixtă care să se ocupă special de recalcularea preţurilor la medicamente, măsură care ar urma să aibă loc la 1 octombrie. "Nu prea văd însă cum se va face asta, câtă vreme nu ştiu să fi fost formată acea comisie", a precizat preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR), Viorel Vasile.

Importatorii şi producătorii reclamă faptul că ultima actualizare a preţurilor medicamentelor s-a făcut în aprilie 2007, deşi, conform legii, recalcularea trebuie făcută la fiecare trei luni. Ei estimau, la sfârşitul lunii iunie, că au înregistrat pierderi de peste 20 de milioane de euro de când sunt nevoiţi să distribuie medicamente la cursul valutei de acum un an, adică 3,33 lei pentru un euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS