9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePanicaţi de o conductă fisurată

Panicaţi de o conductă fisurată

O conductă de gazolină fisurată a produs panică ieri-dimineaţă în comuna Vulpeni, după ce o persoană a sesizat autorităţile locale că din magistrală ies cantităţi mari de gaze.

Avaria la conducta care transportă gazolină între Iancu Jianu şi Craiova a fost sesizată ieri, în jurul orei 9.30. Primii sosiţi la faţa locului au fost jandarmii şi poliţiştii. Lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Olt au interzis accesul localnicilor în zonă, în timp ce poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili dacă defecţiunea a fost provocată din cauza unui furt de produs petrolier din magistrală. Lucrătorii SC Conpet SA Ploieşti, firma care deţine conducta de gazolină, au sosit şi ei imediat la faţa locului. Au săpat pentru a ajunge la ţeava fisurată şi au acţionat pentru remedierea avariei. „Prin decopertatea solului, în conductă a fost descoperit un orificiu de aproximativ patru milimetri. În urma examinării, s-a stabilit că acesta a fost produs de o coroziune naturală a conductei. Echipajul de jandarmi care s-a deplasat la faţa locului a luat măsura interzicerii accesului în zonă şi a asigurat paza şi protecţia conductei până la repunerea ei în funcţiune“, a spus căpitanul Emanuel Botan, ofiţerul de relaţii publice al IJJ.

 

Anchetă

 

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au examinat cu atenţie zona unde s-a produs incidentul. Din anchetă a rezultat faptul că nu au existat urme de vehicule sau autovehicule şi nici de persoane ce ar fi putut acţiona asupra magistralei. Specialiştii firmei Conpet au confirmat că fisura a fost provocată de coroziunea naturală a materialului din care era confecţionată ţeava de transport a produsului petrolier. Ipoteza distrugerii conductei din cauza unei tentative de furt de gazolină a fost exclusă. Întrucât gazele emanate din conductă nu au prezentat pericol de explozie, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat că nu s-au deplasat la faţa locului. Conducta a fost repusă în funcţiune în jurul orei 12.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII