3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFratele lui Bercea Mondial, judecat pentru fals şi înşelăciune

Fratele lui Bercea Mondial, judecat pentru fals şi înşelăciune

Fratele interlopului Sandu Anghel, Vasile Anghel, zis Amar, de 33 de ani, din Drăgăneşti-Olt, a fost trimis în judecată pentru fals, uz de fals şi înşelăciune, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt, comisarul Dumitru Dumitru. Acesta a declarat că Vasile Anghel a cumpărat în judeţ mai multe terenuri în valoare totală de 500.000 de lei. El nu a putut justifica de unde proveneau banii folosiţi pentru achiziţionarea terenurilor şi nu a înregistrat nici un fel de document la fisc. „Anghel Vasile, zis Amar, a fost trimis în judecată în urmă cu o lună pentru infracţiuni de fals, uz de fals şi înşelăciune. La cercetări el nu a putut să aducă justificări pentru provenienţa banilor. De asemenea, tranzacţiile nu au fost înregistrate în documente care să fie prezentate instituţiilor abilitate“, a declarat comisarul Dumitru.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost şi el cercetat pentru cămătărie şi evaziune fiscală, însă a scăpat basma curată. Cercetările s-au bazat pe un dosar întocmit de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt. Bercea, înrudit cu magistraţi şi oameni politici, printre care se numără Theodor Stolojan, este cunoscut nu doar pentru cămătărie, ci şi pentru afaceri cu terenuri şi imobile. Ultima de acest gen a fost cea legată de o construcţie ridicată ilegal în centrul Slatinei, unde el mai deţine câteva imobile pe care le are închiriate unor societăţi pentru activităţi economice.

Fratele acestuia, trimis acum în judecată, a mai avut de-a face cu organele de cercetare anul trecut, când s-a dus cu sabia peste cuscrii săi din Balş, supărat pe ei că nora sa a plecat de acasă şi nu mai era de găsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII