6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Justiţiei îşi propune consiliera pentru şefia DNA

Ministrul Justiţiei îşi propune consiliera pentru şefia DNA

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat în această după-amiază că va propune CSM numirea consilierului său, Monica Şerbănescu, la şefia DNA, iar lui Morar să fie adjunct la DNA sau înalt reprezentant al ministerului în cazul misiunii României de la Bruxelles, dacă acesta va fi de acord.

"Am propus primului ministru înfiinţarea unui post de reprezentant al Ministerului Justiţiei României în cazul misiunii României de la Bruxelles, pe probleme speciale de mecanism de cooperare şi verificare, reforma justiţiei şi lupta anti-corupţie", a afirmat Predoiu.

"Voi propune pentru funcţia de şef DNA pe doamna procuror doctor Monica Şerbănescu. Intenţionez să-l propun pe actualul şef al DNA în funcţia de înalt reprezentat al Ministerului justiţiei pe probleme speciale de mecanism de cooperare şi verificare, reforma justiţiei şi lupta anti-corupţie sau pentru funcţia de adjunct al procurorului şef al DNA, după ce voi avea o discuţie cu acesta", a declarat ministrul. 

Aceasta este, în acest moment, consilierul lui Predoiu la Ministerul Justiţiei, funcţie pe care o deţine de trei ani.

Ministrul a afirmat că Şerbănescu a lucrat în mai multe parchete, cum ar fi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Parchetul Genereal, DNA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS