3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSătenii din Rast nu au uitat...

Sătenii din Rast nu au uitat…

Primele ajutoare doljene pentru sinistraţii din zonele afectate de inundaţii din Moldova au ajuns deja la destinaţie. Acestea provin chiar de la locuitorii din Rast, comună devastată de revărsarea Dunării în urmă cu doi ani.

 

Chit că nu au mai plecat în Moldova împreună cu locuinţele modulare primite în urmă cu doi ani de răsteni, ajutoarele pentru locuitorii din zonele nordice ale ţării care au fost calamitate au ajuns în cele din urmă la beneficiari. Primarul comunei Rast, Iulian Silişteanu, a transportat ajutoarele cu un tir până în judeţul Bacău, la o unitate militară dezafectată, folosită ca depozit, de unde au fost preluate de reprezentanţi ai Prefecturii Bacău. „Am fost la sfârşitul săptămânii trecute în Bacău şi am dus ajutoarele. Am plecat joi şi m-am întors sâmbătă. Am dus cu un tir împrumutat de la cineva 21 de tone de grâu, 450 de pachete de haine, 250 de saci cu haine, toate dezinfectate, şi în jur de 1.000 de conserve de fasole. Ne-a aşteptat consilierul prefectului acolo, la o unitate militară unde aveau ei depozit, şi a semnat pentru ele. Dacă mai strâng o cantitate mare de ajutoare, mă mai duc o dată“, a spus Silişteanu. Trebuie precizat însă că, iniţial, toate bunurile donate de sătenii din Rast trebuia să ajungă la destinaţie odată cu locuinţele modulare pentru sinistraţi. O scurtă operaţiune de verificare a acestora, făcută de reprezentanţi ai Prefecturii Dolj, a relevat faptul că mare parte din containere au rămas fără panouri electrice, ferestre, uşi, becuri sau calorifere.

 

Prefectura a deschis cont pentru sinistraţi

 

Răstenii nu sunt însă singurii care s-au dus până în zonele inundate pentru a duce alimente sau bunuri. Un convoi de ajutoare din Radovan, condus de primarul comunei, Aurică Cîrstianu, a ajuns duminică în comuna băcăuană Săuceşti, aflată sub ape. 14 tone de făină provenite din rezerva Primăriei Radovan, dar şi din donaţia proprietarului morii din Malu Mare, 96 de saci cu haine, 63 de litri de ulei, 65 de cutii de mazăre şi 16 kilograme de zahăr au fost preluate de primarul comunei Săuceşti, Costinel Manea, şi vor ajunge la sinistraţi.

Persoanele care doresc să doneze bani pentru oamenii rămaşi fără un acoperiş deasupra capului au la dispoziţie un cont deschis de Instituţia Prefectului Dolj la Trezoreria Craiova. Numărul contului este RO27TREZ291500701X004878, în el adunându-se deja 1.250 de lei, bani strânşi de la salariaţii prefecturii şi de la cei ai Serviciilor de Paşapoarte şi Permise din subordinea instituţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII