22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie pentru sinistraţii din Moldova

Campanie pentru sinistraţii din Moldova

Fundaţia Gazeta de Sud împreună cu ziarul Monitorul de Suceava demarează, începând de astăzi, o campanie de ajutorare a localităţii Moldoviţa, aflată într-o situaţie disperată, ca urmare a inundaţiilor recente. Campania „Craiova ajută Moldova“ se desfăşoară cu sprijinul Primăriei Craiova, care se va implica în asigurarea transportului ajutoarelor şi contactarea agenţilor economici care pot oferi ajutor sinistraţilor.

 

Moldoviţa: 92 de case afectate

 

Conform datelor strânse de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, 2.500 de case, gospodării şi anexe au fost inundate, aproximativ 1.300 de persoane având nevoie de ajutor urgent. Cifrele spun totul despre potopul care s-a abătut asupra judeţului, despre disperarea ce a cuprins mii de familii din judeţ. Puhoaiele revărsate au colmatat aproape 5.000 de fântâni, au distrus sau avariat parţial 300 de poduri şi podeţe şi au inundat în jur de 6.250 de hectare de teren agricol şi fânaţ. Bilanţul pagubelor din Moldoviţa este la fel de tragic: cinci case distruse total (luate de ape), 87 de case inundate şi afectate de viitură, peste 120 de fântâni colmatate şi 350 de hectare de culturi agricole afectate. Primarul din comuna Moldoviţa, Dan Ilieşi, spune că are nevoie de materiale de construcţie pentru refacerea caselor distruse şi a gardurilor luate de ape.

 

Cum puteţi ajuta

 

Campania de ajutorare se adresează companiilor care pot pune la dispoziţie materiale de construcţie şi cititorilor care doresc să ofere donaţii în bani, ce vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de hrană şi medicamente. Prin urmare, dacă sunteţi reprezentantul unei firme din domeniul construcţiilor, vă rugăm să contactaţi Fundaţia Gazeta de Sud, la numărul de telefon 0722.557.507. Cititorii care doresc să ajute comuna Moldoviţa pot dona în contul în lei deschis special de Fundaţia Gazeta de Sud la Banca Unicredit Ţiriac: RO90 BACX 0000 0030 2887 2003. Pentru a fi la curent cu desfăşurarea campaniei, citiţi numerele următoare ale Gazetei de Sud sau accesaţi www.primariacraiova.ro.

GdS

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII