9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfganistan: Ambasada Indiei atacată cu bombă

Afganistan: Ambasada Indiei atacată cu bombă

Cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa astăzi în Kabul după ce o maşină capcană a explodat în apropiere de Ambasada Indiei din acest oraş, informează site-ul iht.com. Este cel mai grav atac de acest gen înregistrat anul acesta în capitala Afganistanului. Încărcătura explozivă a fost detonată la intrarea în ambasadă, într-un loc aglomerat, unde în fiecare zi zeci de persoane aşteaptă să obţină viza. Deflagraţia a doborât zidul din faţă al clădirii şi a deteriorat două autovehicule ale ambasadei. Clădirea nu a fost foarte mult afectată, pentru că de curând a fost protejată cu un sistem folosit în general de forţele armate, însă mai multe magazine situate peste drum de sediul ambasadei au fost deteriorate sau chiar distruse. Explozia a fost resimţită în întreaga capitală afgană.
Najib Nikzad, un purtător de cuvânt din cadrul Ministerului de Interne, a anunţat că 40 de persoane şi-au pierdut viaţa în timpul exploziei. Înainte de această declaraţie, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii anunţase că cel puţin 28 de persoane au murit şi alte 141 au fost grav rănite în urma deflagraţiei. Printre victime se numără şase poliţişti şi trei paznici ai ambasadei.
Deflagraţia, care s-a produs într-o zonă foarte aglomerată din apropiere de sediul Ministerului afgan de Interne, este cel mai grav atac înregistrat în ultimul an în Kabul, după ce în luna septembrie a anului trecut, alte 30 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un autobuz al armatei a fost atacat de un kamikaze.
Preşedintele Hamid Karzai a condamnat acest atac, spunând că a fost pus la cale de militanţi ce vor să strice relaţiile de prietenie dintre Afganistan şi India.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS