21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecretar de stat, bănuit de accident

Secretar de stat, bănuit de accident

Secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor, Gigel Ştirbu, fost subprefect de Olt, este suspectat că ar fi accidentat sâmbătă seară doi tineri în comuna Curtişoara.

 

Incidentul rutier de sâmbătă, în care ar fi fost implicat Gigel Ştirbu, s-a produs aproape de miezul nopţii, spun martorii. Autoturismul Mercedes, cu numărul de înmatriculare OT-10-STB, rula către Slatina, iar în satul Proaspeţi din comuna Curtişoara a izbit un Ford Mondeo, staţionat pe dreapta, în afara părţii carosabile, dar şi doi tineri care se aflau lângă autoturism, Anghel Cristian Răduleţ, de 25 de ani, din Slatina, şi Daniel Cosmin Dobrescu, de 21 de ani, din Curtişoara. Cei doi au fost transportaţi cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde doar tânărul din Curtişoara a rămas internat în stare critică. Imediat după incident, şoferul care a produs accidentul a coborât din maşină, a dat câteva telefoane, a urcat într-un alt autoturism şi s-a făcut nevăzut. Poziţia oficială a poliţiştilor se bate cap în cap cu declaraţiile unor localnici.

 

„Autorul“ s-a predat

 

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Poliţiei Rutiere Olt, la volanul autoturismului care a produs accidentul nu s-ar fi aflat proprietarul acestuia, ci o persoană care împrumutase maşina şi care circula dinspre Moşteni spre Slatina. Evenimentul a avut loc în jurul orei 21.45, spun poliţiştii, iar puţin peste ora 23.00 „autorul“ s-a prezentat la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere. Potrivit subinspectorului Vali Paraschiv, din cadrul Poliţiei Rutiere, tânărul a declarat că el s-a aflat la volanul autoturismului cu pricina, pe care l-a împrumutat de la proprietar, că a lovit maşina staţionată şi pe cele două victime pentru că a fost orbit de lumina farurilor unui alt autoturism care venea din sens opus şi că a fugit de la locul faptei de teama oamenilor care se strânseseră la locul accidentului. „Când acesta s-a prezentat la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere pentru a-şi recunoaşte fapta, noi eram încă la locul accidentului. Am spus ofiţerului de serviciu să-l reţină pentru cercetări. La proba cu aparatul etilotest s-a constatat că omul nu consumase alcool. În cauză s-a întocmit dosar penal. Nu l-am întrebat de unde venea şi unde se ducea, pentru că asta este treaba celor de la Cercetări Penale. S-au adunat probe de la faţa locului, s-au recoltat şi probe de sânge autorului. În urma cercetărilor (inclusiv a celor de laborator) se va stabili cine era la volan şi, deci, cine a produs accidentul“, a declarat ieri subinspectorul Paraschiv.

 

Lumea spune altceva

 

În varianta unor localnici se regăsesc însă semnalmentele secretarului de stat Gigel Ştirbu. O tânără a mărturisit că, după impact, din maşina care a provocat accidentul a coborât un bărbat înalt, care purta pantaloni de culoare albă şi o bluză roşie. Martora spune că el a telefonat cuiva, după care s-a urcat într-o Dacie albă, care a oprit la locul accidentului, şi s-a făcut nevăzut. Alţi oameni din Curtişoara susţin că Gigel Ştirbu ar fi fost văzut pe timpul zilei în zonă. Potrivit unor localnici care s-au aflat sâmbătă cu vitele la păscut, Ştirbu ar fi fost cu mai mulţi prieteni la un grătar pe malul Oltului, pe raza comunei Teslui, unde el are un teren concesionat. Contactat telefonic, Gigel Ştirbu a declarat însă că sâmbătă seară era acasă, cu soţia şi copilul. De asemenea, a mai spus că a vândut în urmă cu două săptămâni maşina implicată în accident unei persoane din Slatina, adăugând că nu are documentele finale de vânzare-cumpărare, ci doar o chitanţă de mână, în baza căreia a încasat un avans din suma totală stabilită. Tânărul care s-a prezentat la poliţie nu a declarat însă nimic în legătură cu cumpărarea maşinii, menţionându-l drept proprietar al autoturismului pe Gigel Ştirbu, potrivit subinspectorului Vali Paraschiv.

În luna aprilie, Ştirbu a fost implicat în alt accident de circulaţie la Slatina. Atunci, maşina sa a fost lovită de un autoturism al cărui şofer a fost declarat vinovat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII