17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGazele s-ar putea scumpi din nou la 1 octombrie

Gazele s-ar putea scumpi din nou la 1 octombrie

Preţul gazelor naturale livrate populaţiei nu va creşte în trimestrul trei, însă, dacă vor exista cereri justificate din partea distribuitorilor, ANRE le va analiza şi le va recunoaşte, a declarat astăzi directorul Departamentului Preţuri şi Tarife în domeniul gazelor naturale, Gabriel Sârbu.

“Autoritatea nu poate face speculaţii. Dar dacă vor demonstra că după trimestrul trei au costuri justificate, analizăm cererile şi acestea vor fi recunoscute la acea dată. Acest lucru va depinde de ce se va întâmpla cu cotaţia barilului de petrol, cu preţul ţiţeiului, dar pe termen lung, nu o zi, două, ci într-o lună, două, un trimestru”, a spus Gabriel Sârbu, citat de NewsIn.

Potrivit oficialului autorităţii, majorarea preţului gazelor către populaţie anunţată astăzi este suficientă pentru trimestrul trei, iar distribuitorii îşi recuperează nişte sume, dar nu în totalitate.

Sârbu a afirmat că nu vede niciun motiv ca distribuitorii de gaze să dea în judecată ANRE.

“S-au înregistrat creşteri ale preţului gazelor de import, creşteri ale barilului de petrol. Mia de metri cubi de gaze a crescut de la 370 dolari în primul trimestru din 2008, la 420 dolari în trimestrul al doilea şi în trimestrul al treilea costă deja 480 dolari. Decizia luată azi a fost din trei motive: că trebuie să asigurăm securitatea furnizării, să asigură stocurile de iarnă şi funcţionarea normală a pieţei”, a explicat Sârbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU