9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateManifestări dedicate zilei de 1 Iunie

Manifestări dedicate zilei de 1 Iunie

Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul“ din Râmnicu Vâlcea a fost timp de câteva zile gazda unor ample manifestări organizate în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, la care au participat zeci de micuţi, cadre didactice şi oameni de cultură.

Manifestările au debutat miercuri, 28 mai, în sala de conferinţe a bibliotecii, cu un program artistic – „Pe aripi de dans şi poezie“, susţinut de Adela Macrea, elevă în clasa a II-a la Liceul de Artă, de Lucian Bârsan, Robert Iulian Ciurea şi Veniamin Petruţ Chesnoiu, elevi ai Şcolii „Anton Pann“. În holul mare al Casei Cărţii, cei prezenţi au putut admira o paradă de modă pentru copii. Micuţii au putut urmări un film îndrăgit de ei, „Degeţica“.

Ieri, în Secţia multimedia şi Sala de internet, copiii au participat la o manifestare intitulată „Abilităţi de utilizare a internetului“. Ulterior, în cadrul Secţiei împrumut carte pentru copii, cei mici au avut ocazia să-l întâlnească pe scriitorul vâlcean George Achim. De asemenea, copiii vor avea parte de o mare bucurie, care vine din partea actorilor de la Teatrul „Anton Pann“, prin spectacolul de teatru de păpuşi „Pinocchio“, jucat în premieră la Râmnicu Vâlcea. Şirul manifestărilor se va muta la Secţia multimedia şi în Sala de internet, unde luni, 2 iunie, copiii vor participa la acţiunea „Prietenul meu calculatorul – introducere în lumea tehnologiei informaţionale“, iar marţi, 3 iunie, vor afla „Ce ne oferă internetul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS