24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlocaţia copiilor poate fi suspendată

Alocaţia copiilor poate fi suspendată

Sumele reprezentând alocaţia de stat pentru copii în vârstă de până la 18 ani vor fi achitate prin mandat poştal, cont curent personal sau cont de card, iar plata va fi suspendată dacă banii transferaţi prin poştă nu vor fi încasaţi timp de trei luni consecutiv. Potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii privind alocaţia de stat pentru copii, aprobate miercuri de guvern, plata alocaţiei poate fi reluată în acest caz doar în baza unei cereri scrise, întocmite de reprezentantul legal al copilului sau de tânăr, care se înregistrează la direcţia teritorială.
Alocaţia se acordă pe bază de cerere completată şi semnată de reprezentantul legal al copilului, însoţită de originalul şi copia certificatului de naştere al acestuia şi al actului de identitate al reprezentantului legal, precum şi de documentele din care să rezulte situaţia juridică a copilului faţă de reprezentantul legal şi orice alte documente justificative.
Tinerii care au împlinit 18 ani şi repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie, cu excepţia celor care repetă studiile din motive de sănătate. Cererile pentru stabilirea alocaţiei de stat pentru copii şi actele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestui drept se depun şi se înregistrează la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti, pe raza cărora îşi au domiciliul sau reşedinţa, după caz, reprezentanţii legali ai copiilor.
Alocaţia se plăteşte reprezentantului legal al copilului, iar după împlinirea vârstei de 14 ani plata se poate face direct titularului, cu încuviinţarea reprezentantului legal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS