8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Agriculturii dă guvernul în judecată

Ministerul Agriculturii dă guvernul în judecată

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să dea în judecată guvernul pentru anularea sporului de 75% acordat angajaţilor care lucrează cu fonduri europene. Potrivit NewsIn, care citează surse din minister, MADR a depus ieri o plângere prealabilă la guvern, procedură care precede acţionarea în instanţă a executivului.

Vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Valeriu Tabără, a declarat că este puţin probabil ca MADR să primească sporul de 75% în urma unei acţiuni în instanţă.

„MADR ar fi trebui să rezolve pe cale amiabilă această situaţie, nu prin justiţie. Comisia pentru Agricultură va analiza ordonanţa de urgenţă a guvernului prin care se anulează acest spor şi, teoretic, poate respinge actul normativ. Noi am susţinut acordarea acestui spor, însă vrem ca de această majorare să beneficieze nu doar angajaţii aparatului central, ci şi cei din teritoriu“, a menţionat Tabără pentru NewsIn.

Articolul care prevedea o majorare a salariilor de bază de 75% în cazul angajaţilor Ministerelor Agriculturii şi Economiei care lucrează cu fonduri europene a fost abrogat de guvern, săptămâna trecută, printr-o ordonanţă de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU