17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCâinii şi românii, interzişi într-un magazin din Spania

Câinii şi românii, interzişi într-un magazin din Spania

Un panou pe care scrie „Interzisă intrarea câinilor şi românilor“ a fost postat în faţa unui magazin dintr-un oraş spaniol, potrivit Hotnews. Acesta se află în oraşul Alcudia, situat în Insula Mallorca, din Arhipelagul Baleare. Pe panou mai este inscripţionată şi avertizarea „În caz contrar, aceştia vor fi alungaţi“, totul, pe fondul culorilor drapelului României. În urma avertismentelor poliţiei, afişul a fost retras din vitrina magazinului, însă în interior a mai rămas unul, care conţine alte insulte la adresa românilor, consideraţi „o plagă în expansiune“ şi cărora ar trebui „să li se taie mâinile“.

Proprietarii magazinului susţin că au ajuns să facă acest gest după ce ar fi fost furaţi în repetate rânduri în ultima perioadă şi bănuiesc că infractorii ar fi de naţionalitate română.

Românii din regiune sunt foarte indignaţi de această situaţie, iar preşedintele Asociaţiei Românilor din Mallorca, Sergiu Alexandru Radu, a spus că, în general, ei sunt recunoscuţi în insulă ca oameni muncitori şi cinstiţi.

Primarul localităţii a declarat că situaţia este un lucru izolat, iar mai mulţi locuitori au luat deja poziţie în faţa comercianţilor, comentând gestul, mai ales că magazinul se află în apropierea unei şcoli unde sunt înscrişi şi elevi români. În Arhipelagul Baleare trăiesc aproximativ 13.000 de cetăţeni români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII