12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateValiza lui Becali, săltată de DNA

Valiza lui Becali, săltată de DNA

Patronul Stelei este cercetat de procurorii anticorupţie pentru că a încercat să-i „ungă“ pe jucătorii Universităţii Cluj, ca să nu piardă meciul cu CFR.

 

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru dare de mită, în legătură cu cele 1,7 milioane de euro găsite în posesia a cinci persoane apropiate lui. Acestea aveau asupra lor un diplomat ce conţinea suma respectivă şi au fost ridicate miercuri, de procurorii DNA, din restaurantul „Aroma 2“, situat la marginea oraşului Cluj-Napoca, în timp ce urmăreau partida „U“ Cluj – CFR. Conform unor surse din cadrul DNA, banii ar fi fost destinaţi premierii jucătorilor Universităţii Cluj în cazul în care nu pierdeau în faţa grupării pregătite de Ioan Andone.

Suma ar fi provenit chiar de la Gigi Becali, iar acesta nu a negat, dar a susţinut că era destinată achiziţionării unor terenuri în Cluj. „Nu au voie oamenii mei să cumpere terenuri în Cluj? Au furat cumva banii, de a intervenit DNA? Nu aveau la ei un milion de euro, aveau mai mult. DNA să se bage numai când fură cineva, nu acum! Ce îi interesează pe ei ce fac eu sau oamenii mei cu banii? Nu mai pot de frica lor!“, a spus Becali, într-o declaraţie acordată miercuri seară unui post de televiziune.

Anchetă pornită de la un autodenunţ

 

Potrivit unor surse judiciare neconfirmate oficial, în dosar ar fi urmărite penal mai multe persoane, printre care Gigi Becali, care ar fi acuzat de dare de mită, partenerul său, Teia Sponte, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie de la FC Steaua, acuzat de complicitate la dare de mită, preşedintele „U“ Cluj, Anton Doboş, şi un jucător de la aceeaşi echipă.

Potrivit aceloraşi surse, citate de NewsIn, ancheta procurorilor ar fi început după un autodenunţ făcut de o persoană din cadrul clubului Universitatea Cluj.

Surse judiciare afirmă că infracţiunile de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită de care sunt acuzaţi cei urmăriţi penal s-ar fi consumat în momentul în care patronul Stelei le-ar fi promis celor de la „U“ Cluj bani pentru câştigarea meciului cu CFR. Acest lucru ar fi avut ca rezultat câştigarea campionatului de către clubul Steaua.

 

Nici o persoană reţinută

 

Toate cele cinci persoane duse la DNA Cluj miercuri seară au fost lăsate să plece, audierile încheindu-se în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3.00. Din sediul DNA Cluj au ieşit rând pe rând jucătorul Universităţii Cluj, Gigel Coman, apoi doi bodyguarzi ai lui Gigi Becali. După ora 2.00, au părăsit sediul DNA două femei, urmate la câteva minute de doi bărbaţi, persoane despre care surse judiciare spun că ar fi martori.

Ancheta este derulată de procurorii structurii centrale a DNA, nu de colegii lor din Cluj. După audieri, nici poliţiştii şi nici procurorii nu au făcut declaraţii în legătură cu ancheta.

Patronul clubului Steaua a fost şi el citat de procurorii anticorupţie pentru a fi audiat ieri, la ora 15.00. Avocatul lui Gigi Becali, Cătălin Dancu, a declarat însă pentru NewsIn că acesta se va prezenta la DNA săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII