5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParteneriat EMI - Media Sud

Parteneriat EMI – Media Sud

EMI European Media Investment AG şi Grupul de firme Media Sud Europa au demarat parteneriatul strategic în domeniul mass-media.

 

EMI European Media Investment AG, o companie afiliată la ARBOmedia A.G. (Germania), şi Grupul de firme Media Sud Europa au demarat parteneriatul strategic în domeniul mass-media. Acesta vizează consolidarea poziţiei EMI AG în domeniul editării presei. Titlurile publicate în prezent de Grupul de firme Media Sud Europa sunt Curierul Naţional, Gazeta de Sud şi Gazeta de Olt. Acestea se alătură acum reţelei create de compania germană, care include Ziarul de Iaşi, Viaţa Liberă Galaţi, Ziarul de Brăila, Obiectiv – Ediţie de Vaslui, Monitorul de Alba, Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu şi Monitorul de Mediaş. În paralel, se urmăreşte dezvoltarea unei reţele de tipografii, care va cuprinde cel puţin cinci tipografii de ziar şi două de revistă. De asemenea, parteneriatul vizează ocuparea unei poziţii importante a celor două grupuri în domeniul print şi audiovizual.

Aceste obiective vor fi realizate prin redefinirea strategiei de extindere a proiectelor de publishing, prin reorganizarea sistemului de management al reţelei de ziare şi, în paralel, prin implicarea susţinută în activităţi de dezvoltare de content TV, radio şi on line, folosind resursele ambelor grupuri şi continuând politica de investiţii.

Consolidarea se înscrie în strategia de dezvoltare a ambelor grupuri pentru perioada imediat următoare şi va fi finalizată în vara anului 2008.

Cele două grupuri vor forma o nouă structură, care se va situa în rândul celor mai puternici editori de presă din România, atât ca cifră de afaceri, cât şi ca număr şi tipuri de produse, număr de copii vândute şi audienţă, capacităţile de tipar şi de distribuţie proprii urmând să fie în continuare dezvoltate.

Managementul tuturor operaţiunilor din România va fi asigurat de o companie specializată, al cărei preşedinte va fi domnul Bobby Păunescu, şi care îl va avea ca director general pe domnul Silviu Ispas. Acesta va asigura şi managementul strategic al activităţilor de TV, coordonate operaţional şi executiv de Grupul Media Sud Europa.

Bobby Păunescu, reprezentantul Grupului Media Sud Europa, a declarat: „ARBOmedia A.G. a demonstrat pe pieţele din Europa Centrală şi de Est că ştie să valorifice oportunităţile, respectând, în acelaşi timp, valorile şi identitatea locale.

Parteneriatul dintre ARBOmedia A.G. şi Media Sud Europa marchează un moment-cheie în consolidarea mass-media locale din România.

Experienţa Media Sud Europa, editorul celui mai vândut ziar regional din România, dublată de cea a EMI A.G, care deţine în portofoliu publicaţii importante în opt oraşe mari din România, constituie o garanţie pentru calitatea proiectelor pe care le vom dezvolta împreună, în beneficiul milioanelor de cititori din întreaga ţară“.

Silviu Ispas, reprezentantul EMI A.G., a subliniat importanţa acestui parteneriat în perspectiva dezvoltării ulterioare a reţelei: „Craiova, prin Gazeta de Sud – cotidianul regional cu cel mai mare tiraj din România – va deveni unul dintre cele mai importante centre regionale ale reţelei dezvoltate până azi de EMI, alături de centrele noastre deja existente la Iaşi, Galaţi şi Cluj. Din acest moment, prin alăturarea Curierului Naţional şi a cotidienelor din zona de sud a ţării, vorbim de o reţea naţională cu acoperire sau cu potenţial concret imediat în toate regiunile geografice, cu capacităţi de tipar care ne pot asigura o dezvoltare naţională spectaculoasă. Noua reţea va începe dezvoltarea de produse noi comune, atât pe print, cât şi pe content TV şi on line.

Grupul EMI rămâne fidel strategiei iniţiale de a dezvolta proiectul din România cu parteneri locali, iar grupul Media Sud Europa este, din acest punct de vedere, atât un partener strategic, cât şi unul alături de care perspectivele de dezvoltare depăşesc ambiţiile iniţiale ale EMI“.

 

Despre EMI Deutschland

Obiectivul EMI AG este de a deţine participaţii în companii care editează cotidiene locale în peste 20 de judeţe din România. În principal, sunt vizate companii care au deja un parteneriat cu ARBOmedia România în domeniul vânzării de spaţiu publicitar. În strategia pe termen mediu sunt incluse achiziţii de acţiuni în cadrul altor editori locali, deschişi la o astfel de cooperare, precum şi lansarea de noi titluri locale sau naţionale.

EMI AG deţine astăzi pachetul majoritar de acţiuni al companiilor care editează cotidienele Ziarul de Iaşi, Viaţa Liberă Galaţi, Ziarul de Brăila, Obiectiv – Ediţie de Vaslui, Monitorul de Alba, Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu şi Monitorul de Mediaş.

 

Despre Grupul Media Sud Europa

Grupul Media Sud Europa este compania care editează cotidianul regional cu cea mai mare circulaţie din România, Gazeta de Sud, precum şi cotidienele regionale Gazeta de Olt şi Gazeta de Vâlcea. Media Sud Europa a preluat de curând şi realizarea cotidianului economic Curierul Naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS