11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContractele de publicitate şi abonamente, la vedere

Contractele de publicitate şi abonamente, la vedere

Liderul PDL Gorj, Ionel Manţog, a cerut joi, într-o conferinţă de presă, ca toate contractele de publicitate şi abonamente încheiate între instituţii publice sau societăţile de stat şi ziarele din judeţ să fie făcute publice. Manţog a spus că va solicita, în baza Legii accesului liber la informaţiile publice, prezentarea acestor contracte. Preşedintele democrat-liberalilor a solicitat ca ziarele să-şi prezinte contractele de publicitate şi de abonamente.

„Este vorba de finanţarea unor companii de presă din bani publici. Să punem cărţile pe masă întrucât mi se pare o chestiune de deontologie. Nu vă supăraţi pe mine, dar intrăm în campanie electorală şi trebuie să ştim cine şi pentru ce plăteşte“, a declarat Manţog.

Acesta a cerut în special contractele încheiate cu unităţile de tip Termoserv care funcţionează pe lângă Complexurile Energetice Rovinari şi Turceni. „Nu este o măsură împotriva presei, dar este de netolerat ca eu să fiu acuzat că sunt mogul media, iar alţii să facă averi din contracte cu Termoservurile. Vă asigur că o să citesc cu maximum de interes ziarele în săptămâna asta“, a adăugat Manţog. Preşedintele PD-L Gorj are mai multe organe mass-media care îi sunt favorabile: un post de televiziune, un cotidian şi un săptămânal. Cotidianul Gorjeanul, cel mai vechi din judeţ, a fost cumpărat de vicepreşedintele PD-L Gorj, Bebe Ionică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS