17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiul lui Dumitru Tinu poate purta numele tatălui său

Fiul lui Dumitru Tinu poate purta numele tatălui său

Judecătoria Sectorului 1 a decis astăzi că fiul lui Dumitru Tinu, Andrei Iucinu, poate purta numele de familie al tatălui său, iar privitor la cererea de modificare a certificatului de naştere trebuie constituit un nou dosar cu alt obiect.

Potrivit deciziei secţiei civile a Judecătoriei, pronunţate în această după amiază, cererea lui Andrei Iucinu s-a admis în parte, dar se arată că acesta va putea "purta în continuare" numele de Tinu. Faţă de cererea tânărului de modificare a numelui tatălui din certificatul de naştere şi faţă de modificarea numelui de familie din acelaşi document, instanţa a decis disjungerea soluţionării acestor capete de cerere şi formarea unui nou dosar.

Iucinu a cerut azi judecătorilor să-i fie modificate în certificatul de naştere rubricile "Numele tatălui" şi "Nume" astfel încât să figureze ca fiu al lui Dumitru şi să poarte numele de familie Tinu. O altă cerere faţă de care instanţa va disjunge cauza este aceea de obligare a Primăriei Sectorului 6 la eliberarea unui nou cetrtificat de naştere cu caracteristicile cerute de Iucinu.

Faţă de aceste două capete de cerere, Judecătoria Sectorului 1 a decis disjungerea cauzei, astfel că cererile vor forma obiectul unui nou dosar de judecat de aceeaşi instanţă şi care va avea un prim termen la începutul lunii aprilie

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII