22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMitrea, pus sub învinuire de DNA

Mitrea, pus sub învinuire de DNA

Fostul ministru al transporturilor din guvernul PSD, Miron Mitrea, s-a prezentat ieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a luat cunoştinţă de acuzaţiile de corupţie care-i sunt aduse. După întâlnirea cu procurorii, Mitrea a declarat că a fost chemat pentru a i se comunica faptul că a fost pus din nou sub învinuire în dosarul disjuns din cauza „Zambaccian“ şi care vizează lucrările de extindere de la casa mamei sale din Băneasa.
„Este aceeaşi poveste din 2006 pe care o ştie toată lumea“, a spus Mitrea. Potrivit DNA, fostul ministru al transporturilor este cercetat pentru luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Şpagă de la Sechelariu

Concret, fostul ministru al transporturilor este acuzat că ar fi fost mituit cu lucrările efectuate de trei societăţi comerciale din Bacău la vila pe care mama sa a deţinut-o în Băneasa.
În perioada 2001 – 2004, casa a fost renovată şi extinsă cu o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi, lucrările fiind executate de firmele VERTCON, CONIMPULS şi REGAL Bacău. În cele şase luni în care firma VERTCON a lucrat la extinderea cu 100 de metri pătraţi, casa figura în acte ca fiind proprietatea lui Ion Scarlat, cel de la care o cumpărase Viorica Mitrea, mama fostului ministru al transporturilor. Ulterior, aceasta i-a vândut vila lui Marius Opran, apropiat al soţilor Dana şi Adrian Năstase, pentru 280.000 de euro.
Firma VERTCON a fost fondată de Sergiu Sechelariu – fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Construcţiilor – şi de Irina Jianu, fostă şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, care şi-au cedat acţiunile, în anul 2001, unor apropiaţi din firma CONIMPULS, care a fost şi ea a lui Sergiu Sechelariu.
Reamintim că în dosarul „Zambaccian“, din care a fost disjunsă cauza lui Mitrea, Adrian Năstase este cercetat pentru luare de mită, şantaj şi trafic de influenţă, cu privire la dobândirea proprietăţii asupra întregului imobil situat în Bucureşti, str. Muzeul Zambaccian, nr. 16, sector 1, casă evaluată la peste 1.500.000 de euro, cu toate dotările aferente, inclusiv sistemul de supraveghere. Soţia fostului premier, Dana Năstase, este inculpată pentru complicitate la luare de mită şi alte două infracţiuni, iar Irina Jianu şi Cristian Mihail Vasile (administrator la Eurografica) sunt inculpaţi pentru dare de mită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU