16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Salut cu urmări penale

O juristă a ajuns în spatele gratiilor din cauza unei strângeri de mână puţin prea puternice. După cum informează Krone.at, necazurile lui Kathy Brewer Rentas, de 49 de ani, au început după terminarea audierilor, când femeia s-a repezit să strângă mână procurorei Jennifer Keene. Potrivit unui poliţist prezent la locul incidentului, Brewer i-a scuturat atât de puternic mâna, încât aproape a doborât-o la pământ pe avocată. În opinia oamenilor legii, gestul juristei este o agresiune fizică la adresa procurorei şi, ca atare, ea va fi aspru pedepsită. „Având în vedere că este vorba de un avocat, ar fi trebuit să ştie asta“, a declarat o colegă de breaslă a agresoarei. În opinia avocatei lui Brewer, Gwendolyn Tuggle, aceasta nu a dorit în nici un fel să o rănească pe Keene. Brewer Rentas şi-a petrecut o noapte la închisoare şi a fost eliberată contra unei cauţiuni de 100.000 de dolari. Femeia riscă până la un an de închisoare şi excluderea din Barou.

Celular încărcat la pas (foto)

În cazul în care v-aţi săturat să vi se descarce celularul când sunteţi departe de casă şi nu aveţi încărcătorul la îndemână, sau dacă MP3-Playerul vă lasă când vă e lumea mai dragă, de acum, aceste necazuri vor deveni amintire. Noul dispozitiv Biomechanical Energy Harvester vă va permite să vă încărcaţi bateriile în timp ce mergeţi.

Biomechanical Energy Harvester este un dispozitiv realizat de o echipă de cercetători americani şi canadieni, al căror studiu a fost dat publicităţii în revista Science. Este vorba de un fel de genunchieră care transformă mişcarea gambei în energie electrică, aceasta putând fi folosită pentru reîncărcarea aparatelor electronice. Acest dispozitiv cântăreşte aproximativ un kilogram şi jumătate şi poate produce aproape 13 watt la o tură de mers.

Amy Winehouse – „regina“ premiilor Grammy

Controversata solista britanică Amy Winehouse a fost vedeta incontestabilă a celei de-a 50-a ediţii a premiilor Grammy, de unde a plecat cu cinci trofee. Winehouse a câştigat premiul pentru melodia anului, revelaţia anului, albumul anului, cea mai bună solistă pop, cel mai bun album pop. Pentru că nu a putut fi prezentă la Los Angeles, Amy a preferat să cânte de la Londra, recitalul său fiind transmis prin satelit. Râvnitul trofeu pentru cel mai bun album i-a revenit solistului de muzică jazz Herbie Hancock, pentru „River: The Joni Letters“. Ceremonia a început cu o celebrare a celor 50 de ani de muzică americană, prin intermediul unui duet original dintre Alicia Keys şi vocea înregistrată a lui Frank Sinatra, pe melodia „Learnin’ the Blues“. Spectacolul a fost dedicat duetelor, pe scenă urcând şi Andrea Bocelli şi Josh Groban, cu melodia „The Prayer“, Tina Turner şi Beyonce, Herbie Hancock şi pianistul Lang Lang, care au cântat „Rhapsody in Blue“. Un moment special al serii a fost cel oferit de Jerry Lee Lewis şi Little Richard, care, alături de rockerul John Fogerty, au adus un tribut muzicii rock ‘n’ roll din anii ’50.

„Atonement“, cel mai bun film, la BAFTA

Pelicula „Remuşcare/Atonement“, în regia lui Joe Wright, cu Keira Knightley şi James McAvoy în rolurile principale, a fost desemnată duminică seară cel mai bun film, la gala de decernare a premiilor BAFTA 2008.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal i-a revenit lui Daniel Day-Lewis, pentru rolul din „There Will Be Blood“, în timp ce premiul pentru cea mai bună actriţă i-a fost decernat lui Marion Cotillard – „La Vie En Rose“. La categoria cei mai buni actori într-un rol secundar, trofeele i-au revenit lui Javier Bardem – „Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country For Old Men“ şi Tilda Swinton, pentru „Michael Clayton“. Premiul pentru regie le-a fost acordat lui Joel Coen şi Ethan Coen pentru „No Country For Old Men“. La categoria cel mai bun scenariu original, trofeul i-a revenit lui Diablo Cody pentru „Juno“, în timp ce premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat i-a fost acordat lui Ronald Harwood, „The Diving Bell and the Butterfly“. Printre câştigători s-au mai numărat peliculele „Viaţa celorlalţi/ The Lives of Others“, cel mai bun film străin, „This is England“, cel mai bun film britanic, „Ratatouille“, cel mai bun film de animaţie. Premiul pentru realizări excepţionale „Carl Foreman“, acordat unui regizor, scenarist sau producător britanic debutant în lungmetraj, a fost decernat lui Matt Greenhalgh (scenarist) – „Control“. Shia LaBeouf a primit The Orange Rising Star, în urma voturilor publicului, în timp ce premiul membrilor Academiei Britanice i-a fost acordat lui Sir Anthony Hopkins. Barry Wilkinson a fost distins cu un premiu special, pentru contribuţia deosebită, adusă cinematografiei britanice.

Hugh Grant şi Jemima Khan, din nou împreună

Cunoscutul actor britanic Hugh Grant şi fosta sa iubită Jemima Khan sunt din nou împreună. După cum informează Yahoo!News, cei doi au fost zăriţi în ipostaze tandre în romanticul Paris, unde au decis să înceapă totul de la zero.

Potrivit apropiaţilor lor, pentru actor, despărţirea a fost foarte greu de suportat, el mărturisind prietenilor că Jemima este dragostea vieţii lui şi că nu-şi doreşte să o piardă. „Jemima s-a întors la Hugh. Este un fel de ultimatum al relaţiei lor. S-au dus la Paris ca să petreacă puţin timp împreună. Nici ea nu a trecut peste ruptura lor, aşa că vor să mai încerce o dată. Îşi doreşte să se căsătorească şi să mai facă un copil, iar Hugh i-a garantat această stabilitate“, au declarat apropiaţii celor doi.

Pisică pe valuri

Este bine ştiut că multe dintre animalele domestice au aceleaşi pasiuni ca şi stăpânii lor. Cu toate acestea, există hobby-uri pe care este greu de crezut că animalele le pot avea. Este şi cazul pisicuţei Nicolasa, care este la fel de îndrăgostită de valuri şi de placa de surf ca şi stăpânul său, peruanul Domingo Pianezzi. Acesta locuieşte în Lima şi este un avid practicant de surf pe plaja din San Bartolo. Nicolasa a devenit între timp o adevărată profesionistă şi pare să îi placă să facă surf. În plus, datorită ghearelor sale, felina reuşeşte să se prindă atât de bine de placă, încât până acum nu a căzut niciodată în apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU