21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMeci în justiţie pe stadionul TCIF

Meci în justiţie pe stadionul TCIF

TCIF Craiova şi SC Extensiv SRL, firma fraţilor Mihăilescu, se duelează în instanţă pe stadionul TCIF, teren a cărui valoare imobiliară a ajuns la 15 milioane de euro. Procesul trenează de câţiva ani, iar pe circuit s-a interpus altă firmă, controlată de Paul Valută, care a cumpărat drepturile litigioase de la proprietar.

 

SC Extensiv SRL a cumpărat în rate stadionul de la TCIF Craiova în urmă cu zece ani, cu 976.000 de dolari, sumă în care era inclusă şi TVA. Ratele ar fi trebuit plătite începând cu 5 septembrie 1998, iar contractul prevedea condiţii drastice pentru cumpărătorul celor peste 42.000 de metri pătraţi, suprafaţa din acte a stadionului. Cumpărătorul putea pierde tot dacă nu-şi achita la timp trei rate consecutive. Adică şi banii plătiţi până în acel moment, şi stadionul. În contractul de vânzare, cele două părţi au inclus un pact comisoriu de gradul patru, care prevedea că „în cazul neexecutării obligaţiilor, contractul se desfiinţează de drept, fără punerea în întârziere a debitorului“. Pe vremea când TCIF a vândut stadionul, celebrii fraţi Mihăilescu erau în Top şi conduceau destinele echipei de fotbal Extensiv. Pe parcursul derulării contractului, fraţii Mihăilescu au întârziat de mai multe ori plata ratelor la termenele scadente, motiv pentru care TCIF le-a întrerupt curentul electric la stadion.

„Nu au achitat ratele nici după ce de comun acord am făcut o tranzacţie prin care ei recunoşteau că mai au de plată 100.000 de dolari. Tranzacţia este cuprinsă în sentinţa Tribunalului Dolj nr. 653/2003. Prin aceasta, ei se angajau să plătească toată suma în rate lunare până la 5 decembrie 2003. Nici pe asta nu au respectat-o“, a spus fostul director general al TCIF Craiova, Constantin Tronea.

Deranj mare, miză mare!

Deşi păreau scăpaţi după ce organele de cercetare penală au dorit să dea un exemplu dispunând arestarea pentru tot felul de afaceri necurate, fraţii Mihăilescu au dat o nouă întorsătură evenimentelor. Cunoscând valoarea terenului în discuţie ei, au atacat în instanţă inclusiv înţelegerea judiciară pe motiv că persoana care a semnat-o nu ar fi fost reprezentantul oficial al societăţii Extensiv, deşi la acea dată semnatarul înţelegerii era chiar administratorul firmei.

Cei doi fraţi şi-au întabulat dreptul de proprietate asupra stadionului, deşi nu aveau voie să facă acest lucru decât după ce plăteau ultima rată din contract. Văzând că procesul se prelungeşte, TCIF a dorit să scape de bătaia de cap cu Extensiv şi şi-a vândut în 2006 drepturile litigioase firmei J&H Company, controlată de Oamari Farid alias Paul Valută pentru o sumă care ar fi acoperit diferenţa de preţ neachitată de Extensiv plus dobânzile şi penalităţile calculate la zi. Numai că, între timp, firma fraţilor Mihăilescu a intrat în lichidare, procesele fiind preluate de lichidatorul SC Nick Impex SRL. Acesta speră să se aleagă cu ceva bănuţi de pe urma lichidării terenului cu pricina, dată fiind valoarea de milioane de euro la care a fost evaluat stadionul. „Noi funcţionăm după Legea nr. 85/2006 şi pot să vă spun că din punctul nostru de vedere terenul în discuţie este al Extensiv SRL. Faptul că au vândut dreptul litigios este o încercare a lor de a tergiversa lucrurile“, a spus Nicolae Cazacu, administratorul societăţii lichidatoare.

Pe de altă parte, fostul director al TCIF, ConstantinTronea, pe mandatul căruia au avut loc cele două tranzacţii, crede că terenul se cuvine societăţii J&H Company, cea care şi-a achitat obligaţiile contractuale şi care a cumpărat drepturile litigioase ale TCIF.

Gică Popescu, interesat de TCIF?

Gura târgului vorbeşte că, de fapt, toate jocurile de culise din jurul stadionului TCIF s-ar face pentru ca Gică Popescu să intre în posesia terenului. Acesta şi-a declarat mai demult intenţia de a extinde activitatea şcolii de fotbal pe care o patronează. Prin Craiova, se aude că Gică ar purta deja negocieri pentru cumpărarea terenului, nu cu Paul Valută, ci cu fraţii Mihăilescu. Popescu a negat însă zvonurile. „Acum aud pentru prima dată de acest lucru. Vreau să fac o şcoală de fotbal mai mare, dar stadionul TCIF nu este ceea ce îmi doresc eu“, a spus Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII