21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlaga vrea restricţii pe DN 7

Blaga vrea restricţii pe DN 7

Traficul greu pe Drumul Naţional 7, unul dintre cele mai circulate din ţară, ar putea fi restricţionat peste două săptămâni de autorităţile locale din municipiul Orăştie. Decizia ar putea fi luată de primarul oraşului, Iosif Blaga, în cazul în care nu vor fi găsite soluţiile necesare pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare pe această arteră de circulaţie. «În maximum două săptămâni voi apela la lege, care spune că administraţia poate emite reglementări în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile din localitate. În acest sens, traficul greu prin oraş va fi limitat pentru camioanele cu greutatea mai mare de 5 tone », a declarat, ieri, primarul municipiului Orăştie. DN 7 se află într-un proces de reabilitare care a început în toamna anului trecut şi a inclus porţiunile de carosabil din exteriorul localităţilor. Primarul din Orăştie susţine că nu au fost alocate fonduri şi pentru repararea porţiunii de drum care trece prin oraş, deoarece bugetul local nu dispune de sumele necesare pentru această operaţiune. Edilul-şef a afirmat că Guvernul a aaprobat bani doar pentru reabilitarea porţiunii de drum care trece prin municipiul Deva, cu toate că autorităţile din Orăştie ar fi solicitat şi ele fonduri pentru reparaţii. «Mi se pare tendenţios acest lucru. Se putea prelua şi porţiunea care trece prin Orăştie pentru a fi reabilitată în acelaşi timp cu cea care străbate municipiul Deva»,  a susţinut Blaga.
Potrivit primarului din Orăştie, segmentul de drum care trece prin oraş a mai fost reparat capital doar în urmă cu 50 de ani. Reparaţiile ulterioare nu au reuşit să prevină degradarea drumului, situaţia îngreunându-se în ultimii opt ani.
Traficul greu produce vibraţii pe drum, care se transmit spre locuinţele învecinate, în pereţii caselor au apărut fisuri, iar oamenii se plâng de zgomotul făcut de camioanele mari. Potrivit unor studii de trafic efectuate anul trecut, pe DN 7 circulă zilnic peste 25.000 de maşini care vin de la frontiera de vest şi se îndreaptă spre centrul ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS