13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinore obligate la prostituţie

Minore obligate la prostituţie

Un bărbat din Caracal, judeţul Olt, a fost arestat joi de ofiţerii BCCO Craiova, fiind acuzat că a dus două minore din Dolj în Grecia, unde le-a obligat să se prostitueze şi să fure.

Ştefan Gabriel Căldăraru, de 28 de ani, din Caracal, este acuzat de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, după ce, între anii 2006 şi 2007, împreună cu soţia sa, a racolat două minore de pe raza judeţului Dolj pe care le-a transportat şi exploatat sexual în Khania – Grecia.

Dosarul penal pentru cele două infracţiuni a fost deschis la sfârşitul lunii octombrie, iar în urma probelor administrate de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), pe 14 ianuarie 2008 s-a început urmărirea penală împotriva celor doi.

 

Păcălite cu promisiuni

 

Procurorii DIICOT au stabilit că, în vara anului 2006, Căldăraru s-a dus în comuna doljeană Brabova, acasă la A.R., de 16 ani, unde i-a spus de faţă cu părinţii să meargă cu el în Grecia, unde îi va găsi un loc de muncă. Părinţii copilei au fost suspicioşi şi au refuzat propunerea, însă, în luna decembrie, Căldăraru a revenit. Acesta le-a promis părinţilor minorei între 100 şi 150 de euro pe lună dacă o lasă pe copilă să meargă cu el în Grecia, unde va avea cazare şi masă. După ce au primit asigurări că fata nu va face ceva ilegal în Grecia, părinţii fetei au acceptat, mai ales că erau rude cu tânărul. A doua zi, minora A.R. şi părinţii ei au fost duşi la Craiova, unde Căldăraru a obţinut un paşaport pentru aceasta. După aceea, minora a fost dusă într-un apartament, unde a cunoscut-o pe B.E., de 21 de ani, din comuna Bucovăţ, care urma să plece şi ea în Grecia.

S-a stabilit că B.E. a fost contactată în decembrie de Căldăraru, care i-a spus că el locuieşte cu familia în Grecia, unde îi poate găsi şi ei un loc de muncă de ospătăriţă într-un restaurant.

 

Violată şi obligată să se prostitueze

 

Pe 28 decembrie 2006, cei trei au plecat către Khania – Grecia, unde au ajuns în seara zilei de 31 decembrie, fetele fiind cazate într-o casă închiriată de familia Căldăraru.

La aproximativ o săptămână după ce au ajuns în Grecia, Mariana Căldăraru a aflat că minora A.R. este virgină. După ce a bătut-o bine, a dus-o la un hotel unde lucra. Aici a fost dusă într-o cameră, unde patronul hotelului a violat-o. De atunci a fost ameninţată şi bătută sistematic, fiind obligată să se prostitueze, banii câştigaţi fiind însuşiţi de soţii Căldăraru.

După ce a ajuns în Grecia, B.E. a fost dusă la un restaurant ca să lucreze ca damă de companie. Peste numai câteva zile, soţii Căldăraru i-au spus că nu îşi poate achita transportul şi celelalte cheltuieli decât dacă se prostituează. Tânăra a refuzat, însă, după câteva zile de ameninţări, şi ea a fost nevoită să se prostitueze, primind între 400 şi 500 de euro de la fiecare client. În acelaşi timp, tânăra lucra la un bar, iar ziua era trimisă la furat din magazine.

 

Tăcere cumpărată cu 500 de euro

 

Tânăra B.E. a reuşit să fugă în cursul lunii iunie 2007 de la soţii Căldăraru şi a găsit un loc de muncă la un bar, însă Mariana Căldăraru s-a dus după ea şi i-a sustras actele. Doljeanca a depus plângere la poliţia locală, care a făcut mai multe percheziţii şi audieri. În acelaşi timp, A.R. a reuşit să telefoneze acasă şi i-a povestit mamei sale situaţia în care se afla. Mama minorei l-a sunat pe Căldăraru şi l-a rugat să-i trimită fata acasă, altfel va sesiza poliţia. De teama unei anchete, acesta s-a conformat şi a trimis-o pe A.R. acasă cu un avion. Peste aproximativ o lună, Gabriel Căldăraru şi soţia sa au revenit în ţară de teama anchetei autorităţilor elene şi au mers acasă la A.R., unde au încercat să le ofere părinţilor acesteia 500 de euro ca să nu spună nimic, însă ei au refuzat.

În cursul zilei de joi, Gabriel Căldăraru a fost identificat şi reţinut pe raza judeţului Olt. Mariana, soţia lui Gabriel, nu a fost reţinută pentru că are un nou-născut în îngrijire, fiind cercetată în stare de libertate.

Prostituţie de 50.000 de euro

 

Conform procurorilor DIICOT, din exploatarea sexuală a tinerelor în Grecia, Căldăraru a reuşit să obţină aproape 50.000 de euro. În urma efectuării unei percheziţii la domiciliul bărbatului au fost identificate şi ridicate mai multe documente de transfer bancar, fotografii şi înscrisuri, care vor fi utilizate ca mijloace materiale de probă în soluţionarea dosarului penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII