11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenzi pentru transportarea neautorizată a animalelor

Amenzi pentru transportarea neautorizată a animalelor

Persoanele fizice sau firmele care nu deţin autorizaţie pentru transportul animalelor vii, care transportă animale bolnave fără acordul veterinarului sau nu hrănesc animalele transportate la intervalele stabilite de lege riscă amenzi, a decis ieri guvernul.

Conform hotărârii adoptate de executiv, persoanele fizice vor primi amenzi cuprinse între 2.500 şi 5.000 de lei, iar firmele vor fi sancţionate cu amenzi între 10.000 şi 20.000 de lei, pentru nedeţinerea autorizaţiei de transport, pentru modificarea mijlocului de transport într-un mod care afectează bunăstarea animalelor sau pentru nerespectarea practicilor de transport privind încărcarea, descărcarea, manipularea şi separarea animalelor. Aceleaşi amenzi sunt aplicate pentru nerespectarea intervalelor de hrănire şi adăpare, a duratei călătoriei şi a perioadei de repaus.

Firmele riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei dacă nu respectă normele privind ventilaţia şi monitorizarea temperaturii în mijlocul de transport sau repartizarea spaţiului pentru fiecare specie.

Pentru transportul animalelor rănite sau bolnave fără acordul medicului veterinar, amenzile au valori cuprinse între 15.000 şi 25.000 de lei.

Săvârşirea pentru a doua oară a acestor contravenţii, în decurs de şase luni de la aplicarea primei amenzi, se sancţionează cu o nouă amendă şi cu anularea autorizaţiilor.

Actul normativ va intra în vigoare la zece zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS