14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePD-L a cerut oficial sesiune extraordinară pentru uninominal

PD-L a cerut oficial sesiune extraordinară pentru uninominal

Preşedintele PD-L, Emil Boc, a solicitat azi, în numele formaţiunii, convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru adoptarea Legii votului uninominal în două tururi de scrutin. Boc a spus că în acest moment soluţia pentru adoptarea Legii votului uninominal se află la social-democraţi care trebuie să decidă dacă sunt consecvenţi cu propriul proiect de lege sau doresc să se poziţioneze în continuare alături de liberali. "Cheia adoptării acestui proiect de lege se află la PSD. PSD trebuie să decidă dacă rămâne consecvent cu propriul proiect de lege de vot uninominal în două tururi de scrutin sau renunţă de dragul domnului Tăriceanu şi a menţinerii la putere alături de PNL la acest proiect şi susţine altceva", a arătat liderul PD-L.
El a adăugat că democrat-liberalii susţin ceea ce românii au votat la referendum şi proiectul pe care l-a înaintat în Parlament, dorind preluarea avantajelor din cele două proiecte, PD-L şi PSD. Democrat-liberalul a adăugat că de la proiectul social-democraţilor se poate prelua modalitatea de alegere a parlamentarilor în două tururi de scrutin, iar de la cel al PD-L se poate prelua reducerea numărului de parlamentari cu 15-20%. El a subliniat că, dacă PSD va decide să susţină această variantă, va există majoritatea parlamentară care să voteze această lege.
Până la acest moment, liderii PSD şi cei ai PC s-au pronunţat pentru convocarea unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea Legii votului uninominal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS