8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureşti: 13 dosare penale pentru staţionare neregulamentară

Bucureşti: 13 dosare penale pentru staţionare neregulamentară

Poliţiştii Brigăzii de Poliţie Rutieră au întocmit 13 dosare de cercetare penală şi au aplicat 1.060 de amenzi contravenţionale pentru opriri şi staţionări neregulamentare în primele zile din 2008, informează Poliţia Capitalei. De asemenea, în 1.700 de situaţii autovehiculele au fost filmate, urmând ca şoferii autoturismelor parcate neregulamentar să fie indentificaţi şi sancţionaţi, se mai arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.
Şoferilor autovehiculelor parcate neregulamentar li se vor întocmi dosare de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de blocare cu intenţie a drumului public, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, conform art. 92, alin. 4. din O.U.G. 195/2002 – republicată.
Polţiştii avertizează că, pentru fluidizarea circulaţiei, conducătorii auto au obligaţia să nu oprească ori să staţioneze pe banda 1 sau pe banda 2, pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public iar prin nerespectarea acestor reguli, orice autovehicul oprit neregulamentar devine un obstacol pe partea carosabilă, care va împiedica intervenţia mijloacelor de deszăpezire şi deplasarea troleibuzelor sau a tramvaielor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU