11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea în ianuarie, februarie şi martie

Vremea în ianuarie, februarie şi martie

În ianuarie temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale. Mai cald va fi în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Munteniei, unde aceste valori pot fi depăşite. Maximele vor depăşi 10 grade Celsius în sudul şi estul teritoriului, iar minimele pot coborî în cele mai reci nopţi, sub minus 20 de grade. Sunt aşteptate precipitaţii abundente în jumătatea de nord a ţării. Ninsorile vor fi asociate şi cu viscol, ceaţă, chiciură şi polei.

În februarie va fi mai cald decât în mod normal în estul şi sud-estul ţării. În zilele cele mai calde, temperaturile vor depăşi 15 grade, iar minimele pot coborî din nou sub minus 20 de grade. Cantităţile de precipitaţii vor fi mai mari în vest şi centru. Va mai ninge şi se vor forma ceaţă şi polei.

În martie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de valorile normale, exceptând regiunile din sud-vestul ţării, unde va fi mai rece decât în mod obişnuit. Se aşteaptă atât zile care vor prezenta caracteristici de iarnă, cât şi zile frumoase, de primăvară. Valorile termice pot atinge 20-22 de grade în sudul ţării spre sfârşitul lunii. În nopţile cele mai reci sunt posibile valori care pot să scadă sub minus 10 grade în depresiunile din centrul şi nordul ţării. Este posibil chiar să ningă la începutul lunii martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS