14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDan Iosif a fost înmormântat cu onoruri militare

Dan Iosif a fost înmormântat cu onoruri militare

Fostul deputat PSD, Dan Iosif, a fost înmormântat astăzi, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei, cu onoruri militare, iar scriul său a fost purtat pe braţe de revoluţionari.

Corpul neînsufleţit al lui Dan Iosif a fost adus la Biserica „Eroilor Martiri” la ora 13.00, iar sicriul a fost purtat pe braţe de zece reprezentanţi ai revoluţionarilor, care aveau brasarde tricolore îndoliate.

Crucea din lemn, pe care era inscripţionat numele deputatului, a fost purtată de deputatul PSD Emilian Cutean, preşedintele Comisiei parlamentare pentru revoluţionari.

La intrarea în biserică, în spatele sicriului au mers familia, prietenii şi cunoscuţii apropiaţi, dar şi fostul şef de stat, Ion Iliescu, căruia Dan Iosif i-a fost consilier.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi.

La ceremonia funerară au participat câteva sute de persoane, majoritatea revoluţionari, dar şi politicieni, printre care Ion Iliescu, Eugen Mihăescu, Şerban Nicolae, Aura Vasile, Gelu Voican Voiculescu, Ion Rădoi, Dorel Constantin Onaca, Marian Zlotea, Mircea Chelaru.

După oficierea slujbei religioase, la ieşirea din biserică, soldaţii Regimentului 30 Gardă şi Protocol „Mihai Viteazul” i-au prezentat onorul celui care a fost Dan Iosif, iar în momentul în care corpul neînsufleţit a fost coborât în mormânt, au fost trase trei salve.

La mormântul lui Dan Iosif, fostul preşedinte Ion Iliescu i-a adus acestuia un ultim omagiu, apreciind că s-a despărţit de un om plin de suflet, care s-a afirmat într-un moment crucial pentru istoria naţională a României.

„Dan Iosif rămâne o figură emblematică a Revoluţiei române: omul de pe stradă, omul simplu, plin de virtuţi, de curaj, de verticalitate, de credinţă într-un ideal, într-o speranţă, într-o aspiraţie. Omul care a crezut cu toată fiinţa lui”, l-a caracterizat Ion Iliescu.

Dan Iosif a murit, miercuri, la o clinică din Novosibirsk, în urma unui cancer pulmonar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS