16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa introduce o taxă specială pentru înmatricularea vehiculelor poluante

Franţa introduce o taxă specială pentru înmatricularea vehiculelor poluante

Franţa va introduce, din ianuarie 2008, o taxă suplimentară pentru înmatricularea vehiculelor care poluează mediul, în timp ce persoanele care vor cumpăra vehicule nepoluante vor primi un bonus, a anunţat Ministerul francez al Ecologiei.

Taxa, fixată în funcţie de concentraţia emisiilor de dioxid de carbon, va fi cuprinsă între 200 şi 2.600 de euro pentru prima înmatriculare, în timp ce bonusurile pentru vehicule nepoluante variază între 200 şi 1.000 de euro.

Este vorba de prima măsură concretă luată după conferinţa pe probleme de mediu organizată în octombrie la iniţiativa preşedintelui Nicolas Sarkozy.

Vehiculele vor fi considerate poluante dacă vor emite peste 160 de grame de dioxid de carbon la kilometru. Pentru vehiculele care emit între 130 şi 160 de grame de CO2 nu se va aplica nicio taxă, iar proprietarii nu vor primi niciun bonus. În schimb, vor primi bonusuri persoanele care cumpără vehicule care emit mai puţin de 130g CO2/km.

La această primă se va adăuga un "superbonus" de 300 de euro în cazul în care persoanele care cumpără vehicule ecologice vor trimite la casare alt vehicul mai vechi de 15 ani.

Un bonus de 5.000 de euro se va acorda proprietarilor vehiculelor care emit mai puţin de 60 de grame de dioxid de carbon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU