16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEZ face din Craiova orgă de lumini

CEZ face din Craiova orgă de lumini

Consumatorii din majoritatea cartierelor au probleme cu furnizarea energiei. Oficialii CEZ oferă mai multe motive pentru defecţiuni: lucrări, buletinul meteo sau suprasolicitarea reţelelor.

Compania CEZ, furnizorul de energie electrică din Oltenia, are din nou probleme cu serviciile oferite consumatorilor. De data aceasta, clienţi din zona Stadionului „Ion Oblemenco“ ne-au sesizat că sunt dese cazurile în care rămân fără curent ore întregi, de obicei întreruperile având loc în timpul partidelor pe care echipa Universitatea Craiova le susţine acasă, când nocturna stadionului este pornită. „Poate este o coincidenţă, dar de fiecare dată când este meci nu avem curent, iar stadionul are. Am întrebat şi noi pe la dispecerat şi ni s-a spus că o să se repare. Abia a doua zi dimineaţa vine cineva şi se interesează“, a declarat Marin Baciu, locuitor în zona respectivă. „Nu ştiu cum se întâmplă, dar de fiecare dată situaţia se repetă. Trebuie să se facă ceva, pentru că aşa nu se mai poate“, a afirmat alt locuitor al zonei.

Reprezentanţii CEZ au versiunea lor referitor la acest lucru, însă numai pentru ultima situaţie – meciul de acasă al Universităţii de acum o săptămână. „A fost o defecţiune la un cablu de alimentare în zona respectivă. Nocturna stadionului a fost trecută pe o sursă alternativă de alimentare, în timp ce consumatorii a trebuit să aştepte până a doua zi, când s-a remediat defecţiunea. Condiţiile meteo au fost cauza“, a declarat Iulia Borşan, purtătoarea de cuvânt a CEZ. Aceasta a explicat şi modul în care funcţionează nocturna. Instalaţia este alimentată din sursa Craiova Nord, aceeaşi de la care sunt alimentaţi şi locuitorii din zonă. Când sursa cade din diverse motive, nocturna este trecută pe sursa Craiova Centru. Consumatorii casnici nu pot fi însă trecuţi, la cerere, pe sursa Craiova Centru, decât poate cu scandal. „Aveam şi eu probleme dese la alimentarea cu energie electrică. Am făcut scandal şi, până la urmă, m-au trecut pe altă sursă. De atunci nu mai am probleme“, a spus Marin Costache, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Dolj, care locuieşte în zonă.

 

Probleme în majoritatea cartierelor

 

Întreruperea curentului în timpul funcţionării nocturnei poate avea şi alte cauze, nerecunoscute însă de CEZ: dacă reţeaua este suprasolicitată, siguranţele se declanşează şi curentul se întrerupe. Posibilitatea este admisă de reprezentanţii furnizorului de energie electrică. „Nu este exclus aşa ceva. Când sunt în funcţiune tot felul de aparate electronice nedeclarate, reţeaua este suprasolicitată“, a mai afirmat Iulia Borşan.

Un caz similar a fost în acest an în Craioviţa Nouă, cartierul devenind la un moment dat o orgă de lumini. Cum reţeaua de distribuţie este în mare parte „expirată“, cazuri de acest gen au fost semnalate frecvent, ultimele în cartierele Lăpuş, Calea Bucureşti şi în Plaiul Vulcăneşti. „Frecvent, se întrerupe curentul câteva secunde, câteva minute sau chiar o jumătate de oră. Aşa se strică aparatura din casă. Eu aştept cu interes să mi se strice vreun aparat, ca să-mi cumpere ei unul nou după aceea“, a declarat Laura Roşca, care locuieşte în Plaiul Vulcăneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII