22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorizaţii de construire pe 15 zile pentru anexele gospodăreşti

Autorizaţii de construire pe 15 zile pentru anexele gospodăreşti

Termenul de emitere a autorizaţiei de construire pentru anexele gospodăreşti ale exploataţiilor agricole este de cel mult 15 zile de la înregistrarea cererii, a decis astăzi Guvernul, prin modificarea Legii nr. 50/1991. Potrivit prevederilor anterioare, autorizaţia de construire se emite în cel mult 30 de zile de la data înregistrării cererii, pe baza unei documentaţii prevăzute de reglementările în vigoare.

 

Totodată, Proiectul de Lege propune ca autorizaţiile de construire pentru extravilanul localităţilor să fie emise de primarii comunelor atât în cazul anexelor gospodăreşti până la 100 mp, cât şi în cel al anexelor gospodăreşti ale exploataţiilor agricole, a căror suprafaţă construită desfăşurată este de maximum 5.000 mp.

Modificările propuse vor conduce la înlăturarea unor bariere care îngreunează procesul investiţional în agricultură, determinate în principal de  durata mare de timp de derulare a procedurilor.

Pentru lucrări de construcţii în perimetrele limitrofe anexelor gospodăreşti ale exploataţiilor agricole, delimitate prin planuri urbanistice cu respectarea distanţelor prevăzute de normele sanitare în vigoare, solicitantul trebuie să obţină avizul direcţiei pentru agricultură şi dezvoltare judeţene.

Autorizarea executării lucrărilor de construcţii este reglementată de Legea nr. 50/1991. Autorizaţia de construire se emite în temeiul şi cu respectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS