11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDeturnare de fonduri europene la Brezoi

Deturnare de fonduri europene la Brezoi

Doi oameni de afaceri din judeţul Vâlcea au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru că au schimbat destinaţia unei finanţări de aproape 30.000 de lei, acordată de Comunitatea Europeană pentru implementarea unui proiect PHARE de dezvoltare a localităţii Brezoi.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Belu, administrator al SC REGINA SILVA PROD SRL Brezoi, şi Ilie Emilian Lazăr, administrator al SC DUMILCOM SRL Brezoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de schimbare a destinaţiei fondurilor din bugetul general al Comunităţilor Europene, respectiv complicitate la aceeaşi infracţiune, se arată într-un comunicat al DNA.

 

„Parteneriat pentru dezvoltare“ în interes personal

 

Pe baza probelor de la dosar, procurorii au stabilit că, în luna septembrie 2003, Constantin Belu, în calitate de responsabil pentru implementarea proiectului PHARE „Parteneriat pentru dezvoltare în Brezoi“ şi de reprezentant legal al beneficiarului – SC REGINA SILVA PROD SRL, a dispus schimbarea destinaţiei legale a sumei de 27.592,9 lei, acordată de autoritatea contractantă – Ministerul Integrării Europene – din bugetul general al Comunităţilor Europene. În fapt, Belu a folosit această sumă pentru achitarea unor debite pe care firma administrată de el le avea faţă de alte societăţi.

Concret, în vederea implementării proiectului care avea drept scop dezvoltarea unui set de servicii de amenajare drumuri forestiere, transport forestier şi exploatare forestieră, SC REGINA SILVA PROD SRL a achiziţionat de la societatea administrată de Ilie Emilian Lazăr un autocamion Roman cu suma de 57.020 de lei, din care 27.592,9 lei erau bani din bugetul general al Comunităţilor Europene.

Din totalul sumei de 57.020 de lei, Emilian Ilie Lazăr, care era şi angajat pe postul de conducător auto la firma administrată de Constantin Belu, a achitat suma de 52.700 de lei către alţi creditori.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Brezoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS