10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmeninţaţi cu îngheţul

Ameninţaţi cu îngheţul

Directorul Complexului Energetic Craiova, Ion Dinulescu, a ameninţat ieri că va sista căldura începând de săptămâna viitoare dacă Regia de Termoficare nu-şi plăteşte o parte din datorii.

În cadrul şedinţei Comandamentului de Iarnă convocată ieri de prefectul Silviu Dumitru, a fost dezbătută problema datoriei de 1.060 de miliarde de lei vechi pe care Regia Autonomă de Termoficare Craiova o are către Complexul Energetic, problemă care ar putea lăsa craiovenii fără pic de căldură în calorifere. Potrivit directorului CE, Ion Dinulescu, deşi între regie şi complex a fost încheiat un protocol prin care regia s-a angajat să plătească 200 de miliarde din datorie până la 1 noiembrie, până în prezent nu a plătit decât 94 de miliarde, sumă alocată de guvern. Dinulescu a declarat că din situaţia care i-a fost oferită chiar de reprezentanţii regiei craiovene reiese faptul că, deşi populaţia a plătit o parte din datorii către Termoficare, banii nu se regăsesc în plăţile către Complexul Energetic, şi a ameninţat că, în cazul în care nu primeşte suma promisă, va sista căldura în tot oraşul începând de săptămâna viitoare. „Voiam ca mâine să anunţ sistarea căldurii în toată Craiova. Mai dăm un răgaz Regiei de Termoficare, să plătească până luni. Până acum nu s-a plătit nici jumătate din suma stabilită prin protocol. Ştiu sigur că s-au luat bani de la populaţie şi s-au dat în altă parte. Aici e vorba de deturnare de fonduri“, a spus Dinulescu. Directorul CE a precizat că 600 de miliarde încasate de la populaţie nu se regăsesc în calculele făcute, dar 200 de miliarde din aceşti bani au fost folosiţi de regie pentru plata datoriilor către Distrigaz.

Datoria, plătită săptămâna viitoare

Acuzaţiile directorului au fost respinse de Nicolae Degeratu, directorul tehnic al Regiei de Termoficare, care a precizat că, în prezent, se fac eforturi pentru contractarea unui credit de 100 de miliarde de lei vechi de la Banca Carpatica. Potrivit lui Degeratu, banii ar urma să fie folosiţi pentru plătirea primei tranşe din datoria către CE. „Cele 94 de miliarde s-au livrat, rămân cele 100 de miliarde de la Banca Carpatica, pe care cred că o să-i luăm săptămâna viitoare“, a spus Degeratu. Acesta a adăugat că regia dispune de 20 de oameni care merg zilnic la asociaţiile de proprietari pentru a recupera datoriile de la populaţie. „Am fost chiar eu la o asociaţie. Am discutat cu preşedintele, mi-a spus că îmi dă banii şi a doua zi m-am trezit că îmi dau un milion în condiţiile în care ei au datorie 12 miliarde. E bătaie de joc“, a spus Degeratu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU