5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMuzică, lasere şi focuri de artificii

Muzică, lasere şi focuri de artificii


Etno, Andra, Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici, Pepe, Voltaj, dar şi Ştefan Popa Popa’s au fost invitaţii de onoare ai urbei în seara de deschidere a Zilelor Municipiului Craiova.

Ediţia a XI-a a Zilelor Craiovei a început duminică seară, în Piaţa „Mihai Viteazul“. Deschiderea oficială s-a făcut în prezenţa primarului Antonie Solomon şi a prefectului Silviu Dumitru, care au asistat împreună cu sute de craioveni la superbul foc de artificii şi la jocurile de lasere. Surprizele au început să curgă din prima seară, când pe scenă au urcat cei de la Etno, ei nefiind anunţaţi în prealabil în programul manifestărilor. După ce atmosfera a fost încinsă pe ritmuri etno-dance, pe scenă a urcat Andra, care i-a delectat pe spectatori. Însă nici una dintre noile sale piese, precum „V.I.P.“ sau mai cunoscutele „Doar o clipă“ şi „Băieţii şi fetele“, nu au încântat asistenţa precum melodia de pe albumul său de muzică populară lansat la începutul anului. Invitaţia la horă a fost acceptată, aşa că tinerii nu s-au sfiit să-şi demonstreze talentele de dansatori. Şi dacă la acest capitol au excelat, tot ei au demonstrat că pot să şi cânte, aşa că au reprodus perfect refrene cunoscute ale unor piese folk, precum „Nunta“, a celor de la Phoenix, sau „Andri Popa“ alături de Mircea Baniciu şi Vlady Cnejevici. Şi chiar dacă gradele coborau încet spre zero, nimeni nu a schimbat locul din piaţă pe răcoarea din apartamente. Până târziu în noapte au ales să cânte şi alături de Pepe sau să sară pe muzica trupei Voltaj. Chiar dacă unele persoane din asistenţă nu au fost deloc încântate de melodiile din telenovele ale faimosului Pepe, remarce de genul „Hai, dragă, că a început ăsta cu melodiile din telenovelele acelea tâmpite“ fiind frecvente, au existat însă şi multe tinere care au rămas lipite de scenă, doar, doar idolul va coborî să le salute. Ar fi dat orice pentru o atingere de mână, pe care în cele din urmă au primit-o. Periplul prin genurile muzicale a fost încheiat de cei de la Voltaj. N-au lipsit de la întâlnirea lor cu publicul oltean, la zi de sărbătoare, piese cunoscute, precum „20“, dar şi ultimele noutăţi muzicale.

Ştefan Popa Popa’s, în Cetatea Banilor

Instituţiile culturale au găzduit şi ele evenimente de anvergură în prima zi a sărbătorii oraşului. În Sala „Amza Pellea“ a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ s-a jucat muzicalul „Cele două orfeline“, în regia lui George Ivaşcu. La Teatrul Liric „Elena Teodorini“, iubitorii altui gen de muzică au avut întâlnire cu cantata lui C. Orff, „Carmina Burana“. La Muzeul de Artă, iubitorii de artă s-au delectat cu lucrările renumitului caricaturist Ştefan Popa Popa’s şi nu numai în cadrul Salonului Internaţional de caricatură „Nicolae Petrescu-Găină“. S-au împărţit diplome, s-a glumit, s-a râs, au fost ascultate cu plăcere povestirile lui Popa Popa’s de prin ţări străine, s-au făcut caricaturi şi s-au împărţit autografe. Nu au lipsit de la întâlnirea cu publicul oltean nici renumiţii preşedinţi ai lumii. Au stat alături şi şi-au zâmbit ironic din caricaturi Bill Clinton, Jacques Chirac, Mihail Gorbaciov, Nelson Mandela, George Bush, precum şi miniştri, premieri sau actori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII