17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDialogul PD-PSD a încetat, dar poate fi reluat

Dialogul PD-PSD a încetat, dar poate fi reluat

Secretarul PD, Mircea Toader, a declarat astăzi că democraţii au încetat discuţiile cu PSD după eşecul moţiunii de cenzură, dar nu exclud reluarea consultărilor cu partidul lui Mircea Geoană pe votul anumitor proiecte de legi."Deocamdată, nu mai există niciun dialog cu PSD, pentru că nu mai avem pe ce discuta, nu mai e cazul. Însă dacă vor apărea proiecte de legi în Parlament, poate ne vom consulta cu PSD", a afirmat secretarul executiv al Partidului Democrat.
Mircea Toader a adăugat că discuţiile dintre partidele de opoziţie sunt fireşti, mai ales când miza o reprezintă intrarea la guvernare. "Dacă moţiunea trecea, trebuia să găseşti o soluţie de guvernare. Soluţia de guvernare nu puteai să o iei decât în cooperare cu partidele politice, inclusiv PSD, care are cel mai mare grup parlamentar. Şi atunci se căutau soluţii. Eu vreau să fie premier Toader. Fugi, măi, de-aici cu el, că nu-s de acord", a exemplificat secretarul executiv al PD modul în care se fac negocierile între partide.
Totuşi, el a ţinut să sublinieze că dialogul dintre liderii PD şi cei ai PSD dinaintea votului pe moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi s-a rezumat la simple discuţii, nefiind oficializat printr-un protocol. "Nu există niciun fel de protocol, nici secret, nici nesecret. Au fost întâlniri, cum era normal să fie, între conducerile Partidului Social Democrat şi Partidului Democrat pentru găsirea unei soluţii clare, că să nu stăm în acest amestec", a conchis Mircea Toader, citat de NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS